Connect with us

Profit substanțial pentru un constructor ieșean de când au început să curgă contractele cu statul

lucrari apavital apa si canalizare

Constructori

Profit substanțial pentru un constructor ieșean de când au început să curgă contractele cu statul

Principala firmă a omului de afaceri Giani Canschi [Daroconstruct] și-a dublat profitul în anul 2023 până la concurența sumei de 32,3 milioane lei, în condițiile unor venituri de aproape 400 milioane lei, conform datelor financiare declarate de firmă la Ministerul de Finanțe. În urmă cu 10 ani, Daroconstruct avea o cifră de afaceri de sub un milion de lei.

În ultimii ani, Daroconstruct și-a adjudecat licitații importante organizate de instituții ale statului, în special în ceea ce privește administrația județeană. Din acest punct de vedere, sunt de remarcat contractele cu ApaVital și Consiliul Județean. Dar, aceeași firmă a câștigat licitații pentru reabilitarea termică a unor blocuri, refacerea de drumuri, construirea unor clădiri civile sau construirea de rețele de gaze naturale.

În urmă cu 10 ani, Daroconstruct avea o cifră de afaceri sub pragul de un milion de lei, după cum se poate vedea în tabelul de mai jos:

Click pe imagine pentru a o mări

De scurt timp, Giani Canschi a început să-și facă simițită prezența și pe piața imobiliară, cu proiecte în zona str. Aeroportului și un altul în Păcurari, pe un teren cumpărat la o licitație Radef. Din informațiile APIX.ro, Canschi va fi implicat și în construirea Greenfield Copou, o investiție a grupului Impact.

De altfel, verificările APIX.ro au revelat că Giani Canschi și Gheorghe Iaciu (cel care controlează grupul Impact) sunt asociați în cadrul firmei Impact Alliance Moldova SRL: firma lui Iaciu are 51%, iar Canschi 49%. Societatea are ca obiect construirea de clădiri rezidențiale și este dedicată amenajării ansamblului din Copou, așa cum a relatat APIX.ro anul trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Constructori

To Top