Connect with us

Firma „de casă” a Primăriei Iași: venituri de peste 270 milioane lei în 2023

Constructori

Firma „de casă” a Primăriei Iași: venituri de peste 270 milioane lei în 2023

Compania Conest a avut, anul trecut, venituri de 270 milioane lei care i-au generat un profit de doar 4,4 milioane lei. Conest este constructorul „de casă” al Primăriei Iași: în ultimii 12 ani a început să câștige contracte pe bandă rulantă la municipalitatea ieșeană.

Conform bilanțului depus la Ministerul de Finanțe, cifra de afaceri a Conest a fost de 228 milioane lei. La finalul anului trecut, constructorul avea de încasat creanțe de 76,5 milioane lei. În același timp, datoriile totală ale firmei se ridicau la circa 160 milioane lei.

În prezent, Conest are în derulare mai multe contracte cu Primăria Iași, iar unele dintre acestea au întârzieri majore în implementare:

  • parcul din fața Teatrului Național: contractul a fost semnat în august 2021, iar lucrarea trebuia finalizată în 12 luni. Pe panoul de șantier nici măcar nu mai există termenul de execuție estimat.
  • reabilitarea șos. Bucium: contractul a fost semnat în august 2022. De la acel moment, au fost făcute lucrări minore, respectiv la podul peste Vămășoaia
  • reabilitarea pasajului Socola: contractul a fost semnat în august 2023, iar lucrările încă nu au început

Cel mai probabil, în luna august 2024, Conest va semna contractul pentru modernizarea bd. Poitiers. Dar, acestea nu sunt singurele lucrări, firma „de casă” a municipalității ieșene având și alte contracte semnate sau în curs de semnare.

Dacă la unele proiecte de impact public și care sunt gestionate de Conest sunt întârzieri majore, nu la fel se poate spune despre investițiile imobiliare ale constructorului: a finalizat proiectul din Dacia (încasând venituri substanțiale) și pregătește o investiție – controversată – la liziera Pădurii Cetățuia (blocuri cu 16 etaje).

Așa cum APIX.ro a mai relatat, în cazul proiectului din Dacia, întâmplător sau nu, Conest a beneficiat de un context favorabil: în ultimii ani, Primăria Iași nu a dat undă verde altor proiecte imobiliare din imediata vecinătate, cu toate că sunt planuri urbanistice zonale aprobate în Consiliul Local. Mai mulți investitori din zonă așteaptă emiterea de autorizații.

Evoluția indicatorilor financiari ai Conest, de la momentul în care a început să-și adjudece licitații la Primăria Iași (click pe poza pentru a o mări)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Constructori

To Top