Connect with us

O singură ofertă a fost depusă pentru reabilitarea bd. Poitiers: o asociere condusă de Conest

bld poitiers iasi

Proiecte publice

O singură ofertă a fost depusă pentru reabilitarea bd. Poitiers: o asociere condusă de Conest

Firma „de casă” a Primăriei Iași, Conest, este pe punctul de a-și mai adjudeca o licitație importantă: reabilitarea bd. Poitiers, din poziția de unic ofertant la licitația organizată de municipalitate. Aceeași firmă a semnat contractul pentru reabilitarea șos. Bucium (încă din august 2022) și refacerea pasajului Socola (august 2023), alături de multe alte proiecte publice în ultimii peste 10 ani.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 38 milioane lei, fără TVA. Conest conduce o asociere din care mai fac parte: Symmetrica, Luconsa BM, Mithras Build, Mic Das Browse Construct și Aramis. În atribuirea contractului, ponderea cea mai mare o are prețul ofertei (80%), fiind introdus și un al doilea indicator, respectiv o perioadă de garanție extinsă (72 luni – 20%). Bld. Poitiers are o lungime de 2,6 km, cu patru benzi de 3,5 m. Proiectul cuprinde și lucrări de întreținere la pasajul CUG-Cetățuia (280 m).

„Toate lucrările de modernizare se vor executa sub trafic, cu devierea temporară a circulației rutiere și pietonale pe jumătate din partea carosabilă a bulevardului Poitiers, respectiv pe jumătate din calea de pod a pasjaului Cetățuia – CUG”, se precizează în caietul de sarcini.

În ce constau principalele lucrări:

  • lucrările de înlocuire infrastructură și suprastructură carosabil, modernizare trotuare, modernizare spații verzi
  • lucrări de poduri
  • lucrări de instalații electric de iluminat: suplimentare numărului de stâlpi de iluminat
  • protecție sau relocări rețele de utilități, dacă este cazul

În context, amintim că, în august 2022, Primăria a semnat contractul de modernizare a șos. Bucium, dar, până în prezent au fost efectuate doar intervenții minime. Totodată, în august 2023, municipalitatea a semnat și contractul pentru reabilitarea pasajului Socola. Ambele lucrări au fost adjudecate de către Conest. La aceste obiective, lucrările vor începe abia după ce Primăria va amenaja un drum provizoriu (cu trecere la nivel de cale ferată – alternativă de trafic) pentru care urmează să lanseze o procedură de achiziție de lucrări.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top