Connect with us

Str. Păcurari va fi lărgită în apropiere de pasajul Băncilă: o nouă bandă pentru centrul medical al șefilor Jacobs

Investiții private

Str. Păcurari va fi lărgită în apropiere de pasajul Băncilă: o nouă bandă pentru centrul medical al șefilor Jacobs

Strada Păcurari va fi lărgită în apropiere de intersecția cu pasajul Băncilă, scopul fiind asigurarea accesului la viitorul centru medical al șefilor Jacobs și la unitatea de cazare care va fi construită în zonă de către Continental Hotels.

„Amenajare acces (cu bandă de decelerare și accelerare), amplasare separatori de sens, dezafectare trotuar existent strada Păcurari și reamenajare trotuar nou, semnalizare rutieră, amenajare alee de incintă cu pastilă de întoarcere pentru clinică medicală”, se arată în proiectul propus de cele două firme (MedEuropa Investiții și Continental Hotels).

În prezent, proiectul se află în avizare la Comisia zonală a monumentelor istorice. Rămâne de văzut ce efecte va avea crearea acestei noi benzi asupra traficului din zonă: odată cu inaugurarea pasajului Băncilă, circulația din Păcurari a fost dată peste cap – cozi întinse, semafoare desincronizate. Pe zona Petru Poni – AMRS, circulația este bară la bară pe ambele sensuri, iar, la orele de vârf, cozile se întind chiar și spre blocurile „rusești” și, respectiv, Moara de Foc.

Anul trecut, APIX.ro a anunțat în premieră investiția elvețienilor de la Jacobs prin firma MedEuropa: o unitate medicală cu spitalizare la zi, parter și 3 etaje (cu radioterapie, ambulatoriu, imagistică). Compania, condusă de Phillipe Jacobs, (el fiind și copreședinte la grupul de investiții Jacobs Holding), a achiziționat terenul de la Continental. Anterior achiziției, a fost aprobat în Consiliul Local și planul urbanistic zonal.

Acesta este amplasamentul clinicii medicale – are o suprafață de circa 3.000 mp

Prima investiție care va fi implementată este cea a MedEuropa, în condițiile în care Continental Hotels a anunțat că propriul proiect a fost amânat în urma pandemiei: unitatea de cazare ar urma să fie finalizată în anul 2026.

Planșa urbanistică aprobată în CL – în stânga este hotelul, în dreapta este centrul medical

Imobilul în care va funcționa hotelul va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp. Din planșa urbanistică rezultă că vor cinci corpuri de clădire care vor forma complexul hotelier, două cu 7 etaje, unul cu 4 etaje, iar celelalte două cu 2 etaje. Complexul hotelier va fi amenajat în zona din lateralul clădirii Fitterman (fosta Gelsor).

Terenul pentru care Continental a obținut aprobarea PUZ-ului (cuprinde și centrul medical)

Amintim că, în prezent, se desfășoară lucrări la sud de acest amplasament, unde va fi construit un turn cu 15 etaje. Inițial, proiectul de PUZ a fost propus de Dazz Group, dar, așa cum APIX.ro a dezvăluit anul trecut, actualul beneficiar este firma Mercur Mary care a cumpărat terenul cu peste 2,2 milioane euro.

Amplasamentul Mercur Mary, cu precizarea că imobilul din dreapta nu aparține acestei firme

Între cele două amplasamente (Continental/MedEuropa și Mercur) era propusă o stradă care trebuia executată pe cheltuiala investitorilor. Despre acestă arteră, care ar fi putut deveni o nouă legătură între str. Păcurari și șos. Moara de Foc, nu mai sunt cunoscute detalii.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top