Connect with us

Taximetriștii pot obține viza anuală doar dacă depun cererea prin poștă

Foto: Adevarul.ro

Utile

Taximetriștii pot obține viza anuală doar dacă depun cererea prin poștă

Primăria a modificat procedura prin care taximetriștii trebuie să obțină viza anuală, în contextul pandemiei Covid-19. Municipalitatea acordă o singură posibilitate acestora: depunerea actelor prin intermediul poștei, neexistând o facilitate online, conform unui anunț publicat pe site-ul instituției. În schimb, taximetriștii au obligația să achite online taxele aferente.

„Cererile  transportatorilor  autorizați pentru vizarea anuală a autorizațiilor taxi  se  vor trimite prin poștă pe adresa Municipiul Iași, Str. Ștefancel Mare și Sfânt nr. 11”, se precizează în anunț.

Pentru verificarea îndeplinirii condițiilor inițiale de autorizare la cererea tip se vor anexa, pentru fiecare autovehicul autorizat, următoarele documente:

  • Autorizaţia taxi în original
  • Copii după certificatele de înmatriculare și de agreare a autovehiculului taxi
  • Copia buletinului de verificare metrologică a aparatului de taxat şi un bon fiscal, în original

Municipalitatea are și câteva recomandări pentru taximetriști, în încercarea de a se evita pe cât posibil contactul fizic sau cu alte suprafețe:

  • transportatorul autorizat va declara pe propie răspundere că nu are datorii  la bugetul local, nu mai este nevoie de certificat de atestare fiscală eliberat de Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale. Situația datoriilor va fi verificată de autoritatea de autorizare
  • copia cărții de identitate și declarațiile privind dispecerizarea, respectiv criteriile de departajare pe care autovehiculul le îndeplinește, se vor depune doar în cazul în care au intervenit modificări de la viza precedentă
  • taxele privind serviciul de transport în regim de taxi s-au redus cu 50%, conform prevederilor din planul de măsuri în vederea prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19. Taxa va fi achitată prin intermediul platformei ghiseul.ro, numai după ce autoritatea de autorizare va constata înplinerea condițiilor inițiale de autorizare și va aplica viza de conformitate
  • confirmarea plății taxelor va fi trimisă electronic pe adresa informatii@primaria-iasi.ro, urmând ca autorizația taxi vizată să fie trimisă solicitantului prin poștă la adresa de corespondență indicată în e-mail.

Cererea și declarațiile tip pot fi descărcate de AICI.

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top