Connect with us

Transport metropolitan: ce rute va opera CTP spre Rediu

Local

Transport metropolitan: ce rute va opera CTP spre Rediu

Compania de Transport Public (CTP) și-a arătat disponibilitatea de a opera două trasee dinspre Iași spre Rediu, odată ce a primit statutul de operator local al Asociației Metropolitane de Transport Public.

Potrivit Primăriei Rediu, este vorba despre două rute:

  • Rond Copou – Breazu – Horlești – retur
  • Rond Păcurari – Primăria Rediu – retur

„Vom reveni cu documentația completă privind hărțile traseelor și caietele de sarcini aferente acestora”, se arată într-o adresă a CTP, publicată de către Primăria Rediu.

Anunțul Primăriei Rediu vine la scurt timp după cel al autorității din Aroneanu, unde CTP ar urma, de asemenea, să deservească două rute. Un plan similar este și la Valea Lupului sau Lețcani. În prezent, CTP mai are curse spre comune limitrofe precum: Holboca (Dancu), Tomești, Miroslava și Ciurea.

Comuna Rediu va fi inclusă în zona 2 de tarifare: 3,5 lei biletul valabil 2 ore în orice mijloc de transport al companiei, 110 lei abonamentul pe 30 de zile, gratuit pentru elevi, 70 de lei abonamentul pentru studenți.

Recent, Asociația Metropolitană de Transport Public a decis să confere către CTP statutul de operator public local, lucru care permite companiei din subordinea Consiliului Local (CL) Iași să opereze curse de autobuz spre comunele care fac parte din asociație.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top