Connect with us

Trei milioane lei pentru reabilitarea Monumentului Eroilor din Galata

Fotografie din 1940

Repere istorice

Trei milioane lei pentru reabilitarea Monumentului Eroilor din Galata

Ministerul Culturii, în parteneriat cu Primăria Iași, va finanța restaurarea Monumentului Eroilor din Galata. Obiectivul de investiții a fost propus de către municipalitate în cadrul programului național Centenar, iar autoritatea centrală a acceptat încă de anul trecut finanțarea (2 milioane lei).

Plenul Consiliului Local (CL) va aproba vineri, 26 iulie, indicatorii tehnico-economici și, ulterior, va putea fi identificată o companie care să se ocupe de lucrări. Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la aproape 3 milioane lei.

Prin acest proiect, Primăria își propune punerea în valoare a monumentului în cadrul construit existent, restaurarea și punerea în siguranță conform legislației în vigoare, integrarea în circuitul turistic și religios prin comemorarea eroilor din Primul Război Mondial la sărbătorile stabilite prin lege și la cele religioase, precum și amenajarea incintei prin recuperarea, refacerea și amplasarea a șase cruci mari și a celor 600 de cruci mici existente la data inaugurării (1930). Lucrările vor fi efectuate sub supraveghere arheologică și vor include și realizarea unei parcări de cinci locuri, a unor alei pietonale, refacerea spațiilor verzi și montarea de mobilier urban.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

To Top