Connect with us

UAIC caută soluții pentru reabilitarea Corpului B

Proiecte publice

UAIC caută soluții pentru reabilitarea Corpului B

Universitatea „Al.I.Cuza” a lansat o licitație pentru realizarea unei expertize tehnice a clădirii Corpului B a instituției, imobil în care funcționează Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor. Potrivit caietului de sarcini, expertiza este făcută în vederea consolidării și reabilitării corpului universitar.

Valoarea contractului este de circa 100.000 euro. Imobilul este format din două corpuri (B1 și B2), primul construit în 1953, iar celălalt în 1962. Suprafața construită ajunge la circa 6.000 mp, iar cea desfășurată la aproape 25.000 mp. Regimul de înălțime este cu două niveluri de demisol, parter și 3 etaje.

„Conform unei expertize realizate în anul 2007 a rezultat că structura clădirii poate suferi degradări structurale majore, pierderea stabilității fiind puțin probabilă, încadrându-se în clasa de risc seismic III, iar elementele cele mai deteriorate erau aticul de la acoperiș și acoperișul cu toată structura lui. Expertiza tehnică a clădirii Corpului B este necesară în vederea întocmirii ulterioare a proiectului de intervenție pentru reducerea riscului seismic și a reabilitării obiectivului”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Anii trecuți, UAIC a invocat de mai multe ori necesitatea reabilitării clădirii, dar un proiect tehnic în acest sens nu a fost întocmit.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top