Connect with us

Se reia circulația tramvaielor în Tudor Vladimirescu

Proiecte publice

Se reia circulația tramvaielor în Tudor Vladimirescu

Primăria Iași a anunțat astăzi că, de miercuri, 23 decembrie, va fi reluată circulația tramvaielor pe calea de rulare din Tudor Vladimirescu. În această zonă au avut loc în acest an lucrări de modernizare a infrastructurii liniei de tramvai și carosabilului. Potrivit municipalității, circulația va fi reluată începând cu ora 12.00.

Lucrările au cuprins următoarele activități:

  • execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai pe traseul Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție cu Calea Chișinăului (pe o lungime de 1,2 kilometri de cale dublă de rulare)
  • reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu
  • reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (pe o suprafață de 1.196 metri pătrați) și construirea a noi două stații de tramvai

Proiectul general include și achiziționarea a șapte tramvaie – parte din contractul semnat de Primărie cu Bozankaya pentru livrarea a 16 astfel de vehicule.

Traseele de tramvai cu numerele 7 și 8 și cele de autobuz cu numerele 42, 43, 43c, 46 și 47 deservesc o comunitate de aproximativ 12.000 de studenți, iar în fiecare oră peste 2.500 de călători folosesc aceste mijloace de transport public.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top