Connect with us

August a fost cea mai aglomerată lună a anului la Aeroport: câți pasageri au zburat spre cele 32 de destinații disponibile?

Local

August a fost cea mai aglomerată lună a anului la Aeroport: câți pasageri au zburat spre cele 32 de destinații disponibile?

Peste 180.000 de pasageri au fost înregistrați în luna august la Aeroportul Iași, o creștere de 34% față de aceeași perioadă a anului 2019, înainte de pandemie. Față de anul 2021, an afectat de pandemie, creșterea este de aproaep 56%.

„Este cea mai aglomerată lună de vară din istoria aeroportului, perioadă în care au fost operate zboruri directe spre 32 de destinații (7 fiind destinații turistice)”, au transmis oficialii aerogării.

Potrivit sursei citate, numărul total de pasageri a fost 181.400 de călători. „Totodată, august a fost luna în care Aeroportului Iași a atins pragul de un milion de pasageri în 2022, performanță înregistrată în doar 8 luni, mai devreme cu o lună comparativ cu 2019, anul cu cel mai mare trafic înainte de pandemie”, au mai precizat reprezentanții Aeroportului.

Cel mai important operator aerian de la Aeroportul Iași rămâne Wizz Air. Compania are deschise rute spre 21 de destinații externe: Basel (din 13 decembrie), Barcelona, Bari, Billund, Bologna, Bruxelles, Catania, Copenhaga (din 13 decembrie), Dortmund, Eindhoven, Larnaca, Liverpool, Londra, Madrid, Memmingen (din 12 decembrie), Bergamo, Paris, Roma, Tel Aviv, Torino și Veneția.

Recent, la Aeroport au început lucrările pentru modernizarea aerogării prin construirea unui nou terminal. În prezent, lucrările pentru organizarea de șantier sunt în plină desfășurare și, în paralel, se lucrează la devierea rețelelor de utilități și amenajarea unei parcări provizorii, de lungă durată, în zona hangarului de mentenanță. Noul terminal T4 va avea o suprafață de peste 31.000 mp și va fi inaugurat spre finalul anului viitor.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top