Connect with us

Cine face parte din noua conducere a Aeroportului: nume surpriză în consiliul de administrație

Local

Cine face parte din noua conducere a Aeroportului: nume surpriză în consiliul de administrație

Aeroportul Iaşi are un nou consiliu de administraţie pentru următorii 4 ani. Potrivit „Ziarului de Iaşi”, ar fi fost 17 competitori pentru cele 6 locuri. Printre aceştia s-au numărat şi doi politicieni, unul de la PNL şi celălalt de la PMP, dar niciunul nu a reuşit să convingă Comisia de selecţie că merită în loc în CA.

Selecţia a fost organizată de CJ, în calitate de autoritate publică tutelară, asistat de un expert independent (Fox Management Consultants), o firmă care a acumulat deja o experienţă în recrutarea de administratori la instituţii ieşene. Dintre cei 17 candidaţi, Comisia a selectat şase: Ionel Damian, Aurelia Fulger, Mihai Iordache, Cristian Lungu, George Liviu Maha şi Sorin Zaharia.

Primul este administrator din partea autorităţii tutelare, iar ceilalţi cinci din afara ei. Noutăţile din CA sunt Aurelia Fulger şi George Maha, iar marea absență este Alexandru Anghel, fost director și președinte CA la Aeroport. Fulger este fondatorul firmei Reliance Travel & Consulting, societate care, de aproape 20 de ani, asigură servicii de consultanţă şi training pentru industria transportului aerian. George Liviu Maha este cadru didactic la Universitatea „Al.I. Cuza” din 1999 (profesor din 2015), în cadrul FEAA. Acesta are o bogată experienţă în finanţări europene şi managementul proiectelor, lucrând anterior, conform CV publicat online, în calitate de consultant.

Ceilalţi patru candidaţi admişi au făcut parte şi din vechiul CA: Ionel Damian a fost preşedinte CA (el este şi director pe inspecţie fiscală la Finanţele de stat şi membru al CA Antibiotice), Sorin Zaharia a fost vicepreşedinte CA (el este şi profesor la Facultatea de Inginerie Aerospaţială din 2004 şi, de-a lungul timpului, a ocupat diverse funcţii în structuri guvernamentale), Mihai Iordache a fost tot vicepreşedinte CA (lucrează în mediul privat, fiind manager al unei firme din Bacău şi, în trecut, a fost şeful Comisiei Militare de Aviaţie, coordonând programul de modernizare a MiG-21 Lancer la Aerostar), iar Cristian Lungu a fost membru CA (el a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi are mai multe atestate în domeniul aeronautic).

Sursa: Ziarul de Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top