Connect with us

Dealul Zorilor: Proiectul Fiald, cu 1.000 de apartamente, are undă verde pentru obținerea autorizației de construire

Investiții private

Dealul Zorilor: Proiectul Fiald, cu 1.000 de apartamente, are undă verde pentru obținerea autorizației de construire

Comisia zonală a monumentelor istorice a avizat favorabil proiectul Fiald Imobiliare, din Copou, o investiție care presupune construirea a 12 blocuri cu 1.000 de apartamente. Complexul va fi construit lângă alte două blocuri ale Fiald, accesul principal fiind din str. Dealul Zorilor.

Proiectul a fost blocat din toamna anului trecut, imediat după ce a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ): Fiald a avut nevoie de o nouă hotărâre a plenului Consiliului Local (CL) care să-i permită să depună documentația pentru obținerea autorizației de construire – citește detalii.

Zona de construire este în plină dezvoltare imobiliară (vezi randări ale proiectului)

Potrivit proiectului de PUZ, Fiald Imobiliare are în plan construirea a 12 blocuri cu un regim de înălţime demisol, parter şi 7 etaje. „Cadrul natural al zonei este un teren ce are o pantă de 14% de la sud-vest spre nord-est, fiind necesare lucrări de sistematizare verticală şi orizontală”, se precizează în PUZ, document în care se adaugă că zona studiată nu este supusă riscurilor naturale şi antropice. Terenul are deschidere la str. Dealul Zorilor, ceea ce asigură viitorilor locatari acces la str. Aleea Mihail Sadoveanu.

Propunerea de mobilare urbană

Problema acestui proiect a fost că, inițial, recepția tuturor blocurilor era condiționată de finalizarea tuturor sectoarelor de drum propusă în cadrul investiției. Ulterior, plenul CL a acceptat ca recepția celor 12 blocuri să fie făcută treptat și condiționat de finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a sectoarelor de drum.

În dreapta sunt cele două blocuri construite de Fiald care sunt deja date în folosință. Blocurile nou-propuse sunt evidențiate cu alb. În plan secundar, cu gri, sunt blocurile construite în ultimii ani în zona Sadoveanu

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top