Connect with us

Trei ofertanți la autostrada Bacău – Brașov. Astăzi se deschid ofertele la Iași – Tg Neamț

Proiecte publice

Trei ofertanți la autostrada Bacău – Brașov. Astăzi se deschid ofertele la Iași – Tg Neamț

Realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru autostrada Bacău – Brașov a atras trei oferte: asocierea Search Corporation – Primacons Group, Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial și TPF Inginerie SRL.

Valoarea estimată a contractului se ridică la circa 30 milioane lei, fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni.

Licitația este organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar banii sunt asigurați de la bugetul de stat.

În schimb, pentru autostrada Iași – Tg Neamț, de fapt un tronson de 61 km între Lețcani și Cristești, licitația este organizată de Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), iar procedura vizează atât proiectarea, cât și execuția tronsonului, valoarea estimată fiind de peste un miliard de euro (mult peste standardele de cost în domeniu).

Problema este că Guvernul a decis realizarea acestui sector în regim parteneriat public-privat, experimentul recent cu Comarnic – Brașov arătând cât de „eficientă” este o astfel de variantă. Societatea civilă a solicitat în nenumărate rânduri schimbarea soluției de implementare cu alocarea de fonduri europene și guvernamentale pentru realizarea autostrăzii.

Totuși, CNSP a răspuns la numeroase solicitări de clarificări în SICAP (sistemul național de achiziții publice) adresate de companii interesate de procedură. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este astăzi, 5 august.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top