Connect with us

VIDEO Stadiul lucrărilor la podul care va scurta drumul ieșenilor spre mare

Proiecte publice

VIDEO Stadiul lucrărilor la podul care va scurta drumul ieșenilor spre mare

Lucrările la podul suspendat din Brăila continuă într-un ritm alert. Stadiul proiectului în decembrie 2020 arată un avans important al lucrărilor în ultimul an. Contractul a fost adjudecat la finalul anului 2017 de consorțiul iAstaldi SPA – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. Lucrarea are loc la actualul punct de trecere cu bacul de la Smâr­dan, iar contractul are o valoare de aproa­pe două miliarde de lei, fără, TVA.

„După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca des­chidere centrală, 1.120 metri“, anunţa, acum doi ani, Ministerul Transporturilor.

Podul suspendat, va avea o lun­gime totală de 1.974,30 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 metri și 364,65 metri. Ga­baritul pe verticală al podului va fi de 38 metri de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre. Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de 31,70 metri.

Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcătuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 metri lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 metri lăţime, două acos­tamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de trei metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţio­nale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având lăţimi de câte 2,80 metri fiecare.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top