Connect with us

Zămosteanu „toarnă” blocuri cu 11 etaje între 7 case și un parc

Investiții private

Zămosteanu „toarnă” blocuri cu 11 etaje între 7 case și un parc

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu și-a reluat ofensivă imobiliară: un nou proiect al firmei M.Chim intră în atenția publică – două blocuri-turn lângă Parcul Ciurchi și între 7 case în imediata vecinătate a terenului.

Proiectul imobiliar prevede construirea a două tronsoane de bloc: unul cu 10 etaje, iar celălalt cu 11 etaje. În imediata vecinătate se află șapte case cu regim parter. Proiectul de PUZ va fi dezbătut la sediul Primăriei pe 7 mai.

Amplasamentul terenului în raport cu Parcul Ciurchi
  • Zona studiata este delimitata in partea nordica de Str. Ciurchi, intr-o zona cu functiunea preponderenta de locuite colective, construite in perioada anilor 1960-1980. Regimul de inaltime al acestora este D+P+4E in lungul Strazii Ciurchi si P+10E, spre zona Doi Baieti. Terenul studiat se invecineaza direct, la nord, cu o zona de locuinte individuale cu parcelar neregulat. Interventiile mai recente in zona sunt reprezentate de constructii de locuinte colective cu regim de inaltime D+P+5E pe latura estica a amplasamentului, respectiv constructii pentru servicii pe latura sudica a amplasamentului, cu acces din Str. Vasile Lupu. Aceste constructii sunt realizate pe un parcelar neregulat, cu regim maxim de inaltime D+P+2E+Epartial (…) Propunerea facuta se inscrie in dezvoltarea urbanistica a intregii zone, avand in vedere ca in zona sunt locuinte colective mari si medii, cu regim de inaltime P+10E/ P+4E. Aspectul si functionarea intregii zone se vor imbunatati odata cu realizarea obiectivului propus.- extras din proiectul de PUZ
Planșa urbanistică făcută public de către Primăria Iași

M.Chim are la dispoziție o suprafață de teren de peste 2.200 mp. Cele două tronsoane de bloc vor avea o suprafață desfășurată de 7.900 mp. M.Chim susține că va amenaja 109 locuri de parcare: 96 vor fi la subsol, alte 13 la nivelul terenului.

Randări incluse în proiectul de PUZ publicat de Primărie:

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top