Connect with us

Anunț oficial: pe 19 aprilie încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași

Alegeri 2024: idei și proiecte

Anunț oficial: pe 19 aprilie încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași

Lucrările la proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași vor începe pe 19 aprilie, conform unui comunicat primit pe adresa redacției. În acest sens, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS) va organiza un eveniment de lansare a lucrărilor.

În prima fază de lucrări vor fi efectuate intervenții pregătitoare construirii propriu-zise a SRU: organizare șantier, excavări, devieri de utilități, săpătură generală, împrejmuire și alte tipuri de lucrări. De această primă etapă de construcție se va ocupat firma Ness Proiect Europe, care va încasa circa 30 milioane lei.

În ceea ce privește construirea SRU, licitația este încă în desfășurare: pe 18 aprilie vor fi deschise ofertele pentru contractul cu o valoare estimat de 1,8 miliarde lei. Între timp, a fost semnat contractul pentru supervizarea lucrărilor cu o asociere de firme conduse de Tecnic Consulting. O altă licitație în relație cu SRU, încă în desfășurare, presupune servicii de informare și publicitate.

Pentru o bună desfășurare a lucrărilor, Primăria, prin Citadin, amenajează un drum provizoriu care să facă legătura între bd. C.A. Rosetti și latura nord-vestică a amplasamentului SRU, drum care ca fi utilizat de autocamioane și alte utilaje.

SRU va fi construit pe un teren de 12 hectare, în Moara de Vânt la circa 2,5 km de centrul Iașului, principalul acces urmând a fi asigurat dinspre bld. C.A. Rosetti. Cheltuielile operaționale se vor ridica la circa 75 milioane euro/an, în condițiile în care unitatea spitalicească va avea circa 3.000 de angajați. SRU va determina desființarea Spitalului „Sf. Spiridon”, toate activitățile acestei unități, precum și altele de la unități diferite, urmând să fie preluate la SRU.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top