Connect with us

A fost semnat un nou contract pentru spitalul regional din Iași: 44 mil. lei pentru firma unui ieșean

Alegeri 2024: idei și proiecte

A fost semnat un nou contract pentru spitalul regional din Iași: 44 mil. lei pentru firma unui ieșean

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a stabilit un nou câștigător al licitației pentru supravegherea lucrărillor la Spitalul Regional de Urgență (SRU) și a semnat contractul cu asocierea de firme care, inițial, s-a clasat pe locul 2 la procedură.

Contractul, cu o valoare de 44 milioane lei, a fost atribuit unei asocieri de firme condusă de Tecnic Consulting Engineering Romania. Această companie este patronată de Dan Stratan, un discret om de afaceri din Iași, dar care s-a mutat de mai mult timp în Capitală, remarcându-se pe zona de consultanță. Din asociere mai fac parte o altă firmă a familiei Stratan (RomCapital Invest) și o societate din Turcia.

Inițial, ANDIS a stbailit câștigător al licitației o asociere condusă de firma Venturo Investment. O contestație depusă de Tecnic, clasată la procedură la locul 2, a arătat deficiențe majore în modul în care ANDIS a evaluat oferta asocierii câștigătoare. Printre altele, Tecnic invocat erori de calcul în ofertă, excluderea ofertantului de la alte licitații similare întrucât nu și-a dus la bun sfârșit obligațiilor în cadrul altor contracte sau lipsa actelor care să ateste experiența similară.

La mijlocul lunii februarie 2024, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis contestația Tecnic și a dispus anularea raportului de procedură. Pe 13 martie, ANDIS a stabilit noul câștigător al licitație (asocierea condusă de Tecnic), iar, pe 26 martie, autoritatea centrală a anunțat, pe Facebook, semnarea contractului. Licitația a fost lansată în iunie 2023.

În context, amintim stadiul licitațiilor în relație cu SRU Iași:

  • faza I de lucrări (organizare de șantier, excavări și alte lucrări pregătitoare)licitația a fost lansată în iunie 2023. Evaluarea ofertelor a fost finalizată în noiembrie 2023, iar semnarea contractului a avut loc pe 28 februarie 2024 (întârzierea semnării a fost datorată unei contestații). Ultimele informații indică începerea lucrărilor pe 19 aprilie. Contractul are o valoare de 29,2 milioane lei, fără TVA, și a fost atribuit firmei Ness Proiect Europe din Ploiești
  • faza II lucrări (construire SRU) licitația a fost lansată în februarie 2024, iar ofertele ar urma să fie deschise pe 18 aprilie (11 aprilie – termen inițial). Licitația a fost contestată la scurt timp de la lansare, dar ANDIS a adoptat măsuri de remediere, iar întârzierile nu au fost mari. Procedura a stârnit un interes major atât în țară, cât și în străinătate având în vedere valoarea contractului – 1,8 miliarde lei
  • servicii de promovare și informarelicitația a fost lansată în martie 2024, iar termenul de ofertare este programată pe 8 aprilie. Procedura este împărțită în trei loturi, pe fiecare spital în parte, cu o valoare medie a fiecărui lot de circa 1,8 milioane lei
  • servicii de supraveghere șantierlicitația a fost lansată în iunie 2023, iar contractul a fost semnat în martie 2024 cu firma Tecnic pentru o sumă de 44 milioane lei (inclusiv TVA)

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top