Connect with us

Fosta fabrică de bere: avansează proiectele pentru construirea unui hotel și a unei clinici medicale

zona hotel continental iasi

Investiții private

Fosta fabrică de bere: avansează proiectele pentru construirea unui hotel și a unei clinici medicale

Cele două proiecte urbanistice pentru construirea unui hotel și a unei clinici medicale avansează pe traseul de autorizare a lucrărilor. Inițiativele merg în paralel la instituții avizatoare, în contextul în care investitorii sunt diferiți. Planul urbanistic zonal (PUZ) este aprobat pentru ambele investiții, iar în prezent se fac demersuri pentru obținerea autorizației de construire.

Hotelul va fi construit de către Continental Hotels: vara trecută, investitorul a anunțat că va investi 22 milioane euro pentru construirea unității de cazare. În luna octombrie, în cazul hotelului a fost emis un certificat de urbanism care va fi utilizat pentru solicitarea autorizației de construire.

Amplasamentul celor două investiții: pe latură vestică va fi amenajat hotelul, iar clinica pe latura estică

Imobilul în care va funcționa hotelul va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp. Din planșa urbanistică rezultă că vor cinci corpuri de clădire care vor forma complexul hotelier, două cu 7 etaje, unul cu 4 etaje, iar celelalte două cu 2 etaje. Complexul hotelier va fi amenajat în zona din lateralul clădirii Fitterman (fosta Gelsor).

În ceea ce privește clinica medicală, APIX.ro a anunțat în exclusivitate faptul că investitorul este rețeaua de unități medicale MedEuropa, iar planul este de a fi amenajat un centru de radioterapie. „Construire unitate medicală cu spitalizare la zi, parter și 3 etaje (cu radioterapie, ambulatoriu, imagistică), împrejmuire, amenajare acces, parcare și incintă, amplasare firmă luminoasă și panou publicitar pe sol, organizare de șantier”, este obiectul proiectului.

Terenul deținut de Medeuropa Investiții SRL, care are o suprafață de circa 3.000 mp, a fost achiziționat de la Continental Hotels. Fondatorul și președintele MedEuropa este Phillipe Jacobs, el fiind și copreședinte al Jacobs Holding AG, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich, înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, un milionar care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

Planșa urbanistică care face parte din PUZ-ul aprobat de consilierii locali în 2020
Partea de teren unde va fi construită clinica medicală

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top