Connect with us

HARTĂ Detalii despre fiecare contract semnat pe POR

ARDNE pune la dispoziție informații despre fiecare proiect

Utile

HARTĂ Detalii despre fiecare contract semnat pe POR

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ARDNE) a lansat o hartă interactivă cu proiectele semnate până acum în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Harta poate fi accesată AICI.

Platforma prezintă detalii despre fiecare proiect în parte, până în prezent fiind semnate 156 de contracte în cadrul axelor de finanțare ale POR.

Proiectele semnate sunt din domenii precum drumuri, dezvoltarea microîntreprinderilor, patrimoniu cultural, regenerare urbană, eficiență energetică, turism și servicii sociale.

Valoarea totală a proiectelor pentru care se solicită asistență financiară nerambursabilă ajunge la 1,63 miliarde euro, în contextul în care alocarea pe întregul POR este de 2,88 miliarde euro. Până acum, cele mai multe contracte – 117 la număr – au fost semnate pe linia de finanțare dedicată microîntreprinderilor, alte 68 fiind în fază de pre-contractare. Proiectele acoperă circa 44% din finanțarea disponibilă.

Una dintre cele mai solicitate axe este cea privind patrimoniul cultural: 21 de contracte semnate. Toate proiectele depuse reprezintă 144% din finanțarea alocată. Pentru acoperirea „deficitului”, această axă va fi „unită” cu alta asemănătoare, disponibilizându-se astfel cel puțin 30 milioane euro.

O acoperire de 180% este și pe axa privind refacerea infrastructurii. În cadrul acestei linii de finanțare au fost semnate cinci contracte. Valoarea proiectelor înaintate până acum ajunge la 1,1 miliarde euro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top