Connect with us

Kaufland este pe punctul de a primi autorizația pentru magazinul din CUG

Investiții private

Kaufland este pe punctul de a primi autorizația pentru magazinul din CUG

Kaufland a intrat pe ultima sută de metri în obținerea autorizației de construire a magazinului din CUG: recent, Primăria Iași a eliberat două certificate de urbanism pentru construire centru comercial și amenajarea sensului giratoriu de pe șos. Nicolina.

Planul urbanistic zonal (PUZ) în cazul acestui proiect a fost aprobat în luna februarie 2023 de către Consiliul Local (CL), dar abia pe finalul lunii septembrie au fost înregistrați pași înainte în obținerea autorizației.

„Construire centru comercial, amenajare parcare, amenajare acces auto și pietonal, amenajare mijloace publicitare și împrejmuire”, este obiectul certificatului 2141/2023, în timp ce un alt act (2142/2023) presupune „amenajare sens giratoriu”.

Astfel, sunt create premisele ca autorizația de construire să fie emisă în curând, ceea ce ar duce la situația în care lucrările la supermarket să înceapă în cursul anului viitor.

Amplasamentul viitorului magazin Kaufland se află în vecinătatea Centrului Expozițional Moldova

Așa cum APIX.ro a mai relatat, față de alte supermarketuri ale Kaufland din oraș, cel din CUG va arăta diferit: va fi amplasat în demisol, iar locurile de parcare vor fi amenajate pe acoperiş. Astfel, la demisol va fi centrul comercial, la parter (nivel parţial) va fi accesul, iar la etaj (tot nivel parţial) vor fi spaţii comerciale de închiriat. Proiectanții au identificat o astfel de soluție întrucât există o diferență de nivel.

Ilustrație din PUZ

În ceea ce privește accesul, pe șos. Nicolina va apărea un sens giratoriu în dreptul căii de acces spre supermarket: un drum betonat cu o lățime actuală de 10 m, pe latura nordică a amplasamentului. Kaufland va ceda circa 420 mp pentru lărgirea străzii la 14 m astfel încât să fie amenajate câte două benzi de circulație pe sens.

În context, amintim că Kaufland mai are în pregătire trei proiecte la Iași: centrul comercial din Galata, construirea unui parc de retail la fosta Moldomobila și amenajarea unui centru logistic la Miroslava, acesta din urmă cel de-al treilea depozit din țară al Kaufland.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top