Connect with us

Licitația pentru execuția podului de la Ungheni, care se va conecta la A8, poate fi lansată

randare pod peste prut ungheni

Proiecte publice

Licitația pentru execuția podului de la Ungheni, care se va conecta la A8, poate fi lansată

Licitația pentru construirea podului peste Prut, zona Ungheni, poate fi lansată: indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, iar contractul de finanțare europeană va fi semnat în aceste zile. Valoarea investiției este de circa 200 milioane lei.

„Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, în fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent și care scurtează legăturile rutiere cu Republica Moldova, Ucraina și Rusia. Podul peste râul Prut la Ungheni va realiza legătura între Autostrada lași – Ungheni și zona de frontieră cu Republica Moldova”, se arată în hotărârea guvernului de adoptare a indicatorilor tehnico-economici.

Fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Connecting Europe Facility (CEF) 2021-2027 (fonduri nerambursabile).

Accesul pe pod se va face pe câte șapte benzi pentru fiecare sens de circulație: două benzi pentru autobuz/autocar/microbuz cu lățimea de 5 m fiecare, trei benzi pentru autoturisme cu lățimea de 3,50 m fiecare și două benzi pentru tiruri cu lățimea de 5 m fiecare. Punctul de trecere vamal se desfășoară pe o lungime de circa 540 m și este prevăzut cu zonă de parcare și cântar pentru autovehiculele de transport marfă, parcări pentru autoturisme și cladire administrativă.

„Soluția tehnică constă în realizarea a două poduri paralele cu tablier mixt oțel- beton, gindă continuă cu înălțime variabilă (un pod pentru fiecare sens de circulație). Lucrarea de artă va avea schema statică de grindă continuă cu trei deschideri de 70,00 m + 100,00 m + 70,00 m și lungimea totală de 261,20 m”, se arată în documentele consultate de APIX.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top