Connect with us

Primăria va amenaja stații electrice în parcări, la spitale și la Ciric: a fost lansată licitația

Local

Primăria va amenaja stații electrice în parcări, la spitale și la Ciric: a fost lansată licitația

Primăria Iași va cheltui 1,6 milioane lei pentru amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice, fondurile fiind asigurate prin intermediul unui program național desfășurat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Stațiile electrice vor fi amenajate în special în parcări publice: TVR (bd. Independenței), „Piramida lui Dubeț” (șos. Națională), str. Bărboi și Mitocul Maicilor (bd. Independenței). De asemenea, alte stații de încărcare vor fi în curtea a două unități spitalicești (Spitalul de Recuperare și Spitalul „C.I. Parhon”) și una la baza sportivă Ciric (str. Moara de Vânt).

„Stațiile de reîncărcare vor fi formate din minimum 2 puncte de reîncărcare, alimentate de același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, din care un punct de reîncărcare va permite încărcarea multistandard în curent continuu și un punct va permite încărcare în curent alternativ. Stația de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate”, se precizează în caietul de sarcini aferent licitației.

În caietul de sarcini aferent licitației lansate de Primăria Iași apar și alte măsuri care ar putea fi implementate de adminstrația locală cu scopul de a încuraja achiziția de vehicule electrice, respectiv:

  • reducerea sau eliminarea impozitelor pentru automobile electrice
  • instalarea de stații de încărcare în toate parcările publice
  • permiterea accesului automobilelor electrice pe benzile de autobuze
  • parcarea gratuită pe locurile gestionate de către municipalitate

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top