Connect with us

Primăria vrea să vândă un teren ultracentral și să concesioneze o altă suprafață de la periferie

Terenul ultracentral se află pe str. Smârdan

Tranzacții

Primăria vrea să vândă un teren ultracentral și să concesioneze o altă suprafață de la periferie

Consiliul Local (CL) va dezbate, miercuri, două proiecte de hotărâre ce vizează înstrăinarea (vânzare sau concesionare) a două terenuri din patrimoniul public, decizii care au nevoie de susținere largă în plen (două treimi) pentru a putea fi adoptate. În centru se vinde cu 330 euro/mp, iar, la periferie, terenul a fost evaluat la 210 euro/mp.

În primul rând este vorba despre vânzarea unui teren ultracentral amplasat pe str. Smârdan. Conform unei evaluări comandate de Primărie, prețul de pornire la licitație a fost stabilit la 330 euro/mp pentru un teren cu o suprafață totală de 425 mp. Evaluarea stârnește controverse: în zonă sunt scoase la vânzare terenuri cu suprafețe similare și la un preț cel puțin dublu față de evaluarea Primăriei.

Terenul se află la jumătatea distanței între Bucșinescu și str. Sf. Lazăr

De această suprafață este interesată, conform cererilor depuse la Primărie, cel puțin două firme și o persoană fizică. Cea mai nouă solicitare datează din 8 noiembrie și aparține firmei Universum Communication, o societate de traduceri condusă de Alberto Moga. „Se solicită cumpărarea terenului în vederea realizării unei investiții, construirii conform reglementărilor urbanistice și a legislației în vigoare”, spun oficialii Primăriei.

Anterior, o altă cerere de cumpărare depusă la Primăria a aparținut firmei Fadis Time Holding SRL. Societatea aparține omului de afaceri Fadi Ramadan (patronul Fenice), în condițiile în care acesta deține terenuri în vecinătatea acestei parcele, la str. Smârdan sau spre str. Otilia Cazimir, unele preluate tot de la Primărie în urma unor licitații. Nu în ultimul rând, la Primărie a mai fost depusă o cerere [pentru aceeași suprafață] de o persoană fizică.

Luat individual, terenul nu beneficiază de indicatori urbanistici buni. În schimb, prin alipirea cu alte terenuri, poate fi propus un proiect cu o amploare mai mare. Zona Smârdan se va dezvolta cu siguranță în următorii ani, având în vedere starea precară a construcțiilor, mai ales pe partea în care se află și terenul pe care vrea să-l vândă Primăria.

Celălalt proiect de hotărare face referire la concesionarea unei suprafețe de 362 mp din str. Aurel Vlaicu. În acest caz, suprafața a fost evaluată la 76.020 euro, respectiv 210 euro/mp. Valoarea minimă a redevenței este propusă la 4.000 euro/an, cu o durată a concesiunii de 20 de ani.

Solicitarea de concesionare a terenului a venit din partea firmei Agro Apicola SRL, societate care vrea să amenajeze o parcare. Cel mai probabil, parcarea va deservi blocul nou construit care se poate vedea în imaginea de mai sus.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Tranzacții

To Top