Connect with us

Scumpirea biletelor CTP: lista integrală a noilor tarife care vor intra în vigoare în cel mult două luni

Local

Scumpirea biletelor CTP: lista integrală a noilor tarife care vor intra în vigoare în cel mult două luni

Primăria Iași a publicat proiectul de hotărâre privind scumpirea tichetelor de călătorie în transportul public, noile tarife urmând a intra în vigoare în cel mult două luni. Prețul unui bilet cu o valabilitate de 120 minute va costa 3 lei, așa cum APIX.ro a scris recent.

Ultima scumpire a biletelor CTP a avut loc în mai 2018. Tariful de 3 lei pentru un bilet este şi în Capitală, cu diferenţa că valabilitatea este de 90 minute. În Cluj, un bilet de 60 minute costă 5 lei, iar, în Timişoara, acelaşi tip de tichet este 4 lei, în timp ce la Constanţa ajunge la 2 lei. În Oradea, biletul este 4 lei, dar este valabil o singură călătorie.

În acest an, CTP a estimat un buget de 179 milioane lei, în condiţiile în care aportul din bani publici se ridică la peste 135 milioane lei (diferenţele de tarif la gratuităţi şi reduceri şi compensaţia). Compensaţia este menită, conform normelor europene, să asigure funcţionarea activităţii CTP, în condiţiile în care este un serviciu public de interes general.

Lista noilor tarife în transportul public ieșean:

Descarcă proiectul integral de hotărâre care se află în consultare publică timp de 10 zile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top