Connect with us

Societatea civilă: Două soluții pentru dezvoltarea infrastructurii Moldovei

Mișcări civice

Societatea civilă: Două soluții pentru dezvoltarea infrastructurii Moldovei

Asociațiile „Moldova vrea Autostradă” și „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” propun două măsuri concrete pentru optimizarea șanselor de realizare a Autostrazii Ungheni-Iași-Târgu Mureș: menționarea A8 în programul de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR și reprezentarea societății civile într-o poziție din structurile decizionale executive printr-o persoană neafiliată politic, cu experiență relevantă în domeniul infrastructurii rutiere mari.

„Dezvoltarea Moldovei se face legându-ne esențial de Vest, de piața europeană de unde vin majoritatea investitorilor și unde vor fi trimise majoritatea mărfurilor. Este singura variantă care scoate din izolare întreaga regiune, iar Autostrada A8 are calitatea de a traversa median Moldova, oferind acces facil și județelor din nord (Botoșani, Suceava), dar și celor din sud (Bacău, Vrancea, Galați)”, se arată într-un comunicat al asociațiilor.

Potrivit celor două organizații neguvernamentale, autostrada A8 este o investiție strategică pentru întreaga regiune și pentru că oferă acces optim la o autostradă existentă (A3).

Citește mai multe pe site-ul Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top