Connect with us

VIDEO Cele mai înalte clădiri din lume – o istorie a ultimilor 100 de ani

Extern

VIDEO Cele mai înalte clădiri din lume – o istorie a ultimilor 100 de ani

În viitorul apropiat ar urma să fie finalizată construirea unui nou zgârie-nori în Dubai (Creek Tower) care va deveni cea mai înaltă clădire din lume: unele surse indică faptul că va avea o înălțime de 1.255 metri, cu toate că investitorii nu au dezvăluit încă înălțimea oficială, dar au susținut că va avea între 1.000 și 1.350 metri. În prezent, cea mai înaltă clădire este tot în Dubai – Burj Khalifa (828 metri, finalizată în 2009).

Construcția clădirii Dubai Creek Tower a fost estimată la peste un miliard de dolari. Pandemia Covid-19 a oprit lucrările la turn, un termen de finalizare avansat în presa internațională fiind (cel puțin) anul 2025. Construcția a început în anul 2016. Informații recente arată că lucrările ar putea fi reluate până la sfârșitul acestui an. În context, investitorii au susținut, în mai multe rânduri, că turnul va fi finalizat în anul 2022.

Vă invităm să vizionați două clipuri Youtube: primul face un scurt istoric al clădirii Dubai Creek Tower, explică motivele pentru care lucrările au fost oprite și cum vor fi reluate, iar al doilea prezintă evoluția celor mai înalte clădiri din lume din perioada 1901 – 2022 (grafic).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Extern

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top