Connect with us

Zona Comat: Ansamblu cu blocuri de 10 și 18 etaje

Investiții private

Zona Comat: Ansamblu cu blocuri de 10 și 18 etaje

Un nou proiect imobiliar de amploare a fost făcut public de către Primărie. Apix.ro a scris recent, în premieră, despre proiectul din zona Comat, iar astăzi revenim cu detalii despre investiția propusă de firma fostului deputat Traian Dobre (Comat SRL). Unul dintre blocurile prevăzute are 20 de niveluri și o înălțime mai mare decât cea mai înaltă clădire din Iași (turnul Palas – 73 m).

Amintim că, recent, Apix.ro a dezvăluit planurile investitorului Cristin Zămosteanu din imediata vecinătate a amplasamentului Comat, omul de afaceri având la dispoziție, de asemenea, o suprafață generoasă de teren (vezi articolul).

Planul urbanistic zonal (PUZ) schimbă din temelii zona care devine zonă rezidențială, precum și cu imobile de birouri. În prezent, zona are un specific cu unități industriale mici și mijlocii, unități manufacturiere și unități terțiare.

Amplasamentul are peste 2,2 ha

Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că intenția este de a construi blocuri cu 6, 10 și 18 etaje. Potrivit sursei citate, sunt prevăzute 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje și altul cu 6 etaje. Ansamblul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiței și calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) și str. Tabacului (la sud).

„Lucrarea urmărește realizarea unei compoziții coerente din punct de vedere urbanistic și configurarea unei estetici a ansamblului compozițional în zona studiată, prin stabilirea unor aliniamente clare și a unei mobilări eficiente pentru întreaga suprafață de teren deținută în proprietate, în vederea asigurării perspectivelor posibile de dezvoltare a ansamblului și a întregii zone”, se arată în proiectul de PUZ.

Suprafața totală a terenului deținut de Comat ajunge la 22.626 mp: teren liber în suprafață de 17.000 mp și peste 5.600 mp de teren pe care există acum construcții ce vor fi dezafectate.

În urma implementării proiectului, suprafața ocupată de construcții va fi de 9.910 mp (50% din total), circulațiile pietonale și accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spațiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alți aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulații auto.

Cea mai înaltă clădire va fi un imobil cu subsol, parter, mezanin și 18 etaje, respectiv, 75 metri (la cornișă). În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași este turnul Palas (73 metri).

Planșa urbanistică care detaliază amplasarea imobilelor propuse

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top