Connect with us

Bursa terenurilor din Păcurari: cum umflă prețurile unii vânzători

Utile

Bursa terenurilor din Păcurari: cum umflă prețurile unii vânzători

O suprafață de 4.000 mp din capătul Păcurariului se vinde cu 1,4 milioane euro, respectiv 350 euro/mp. De câteva zile, într-un alt anunț se arată că pentru o suprafață de 2.000 mp, un proprietar solicită 450 euro/mp.

Cele două terenuri se află la câțiva pași unul de altul, iar diferența dintre ele, în afara de suprafață și formă, constă în regimul de înălțime aprobat pentru blocuri: în primul caz sunt maxim 5 etaje, iar în celălalt caz au fost autorizate până la 8 etaje.

Proiectul de lângă rond Păcurari, cel cu până la 5 etaje

Terenurile se află de-o parte și de alta a unui teren unde, acum câțiva ani, a fost aprobat un turn de 62 metri, parte a unui ansamblu cu mai multe construcții. Imediat după aprobarea în CL, proprietarul a scos atunci la vânzare terenul cu nu mai puțin de 1.000 euro/mp.

Într-o altă zonă din Păcurari-Copou, respectiv Colina Însorită, a fost scos zilele trecute la vânzare un teren de circa 4.300 mp la un preț 256 euro/mp. Terenul se află în imediata apropiere a blocului nou-construit Paradis, într-o zonă care a devenit supraaglomerată. În cazul acestui teren a fost obținută și autorizația de construire pentru blocuri cu 4 și 8 etaje.

Aceste blocuri au fost aprobate într-o zonă deja sufocată de construcții – Colina Însorită
Amplasarea terenului: un mod haotic de dezvoltare, fără reglementări.

La nord de acest teren, la circa 600 metri, este la vânzare de ceva timp o suprafață de 4,8 hectare la un cost de 42 euro/mp. Terenul nu are un PUZ aprobat.

În schimb, un teren cu PUZ aprobat și scos la vânzare tot în această perioadă este în zona din spatele Kaufland-Păcurari: 1.500 mp la un preț de 433 euro/mp, respectiv 650.000 euro. PUZ-ul aprobat – există și autorizație de construire – prevede un regim de înălțime cu până la 6 etaje, în condițiile în care pot fi amenajate două demisoluri și o mansardă.

Nu în ultimul rând, un alt teren aflat acum la vânzare și care este pretabil la noi dezvoltări se află în zona Moara de Foc, în imediata vecinătate a noului Lidl aflat în construcție: terenul are o suprafață de 12.000 mp și se vinde la un preț de 300 euro/mp, respectiv 3,6 milioane euro.

Terenurile enumerate mai sus au toate utilitățile necesare.

Articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top