Connect with us

Bursa terenurilor din Păcurari: cum umflă prețurile unii vânzători

Utile

Bursa terenurilor din Păcurari: cum umflă prețurile unii vânzători

O suprafață de 4.000 mp din capătul Păcurariului se vinde cu 1,4 milioane euro, respectiv 350 euro/mp. De câteva zile, într-un alt anunț se arată că pentru o suprafață de 2.000 mp, un proprietar solicită 450 euro/mp.

Cele două terenuri se află la câțiva pași unul de altul, iar diferența dintre ele, în afara de suprafață și formă, constă în regimul de înălțime aprobat pentru blocuri: în primul caz sunt maxim 5 etaje, iar în celălalt caz au fost autorizate până la 8 etaje.

Proiectul de lângă rond Păcurari, cel cu până la 5 etaje

Terenurile se află de-o parte și de alta a unui teren unde, acum câțiva ani, a fost aprobat un turn de 62 metri, parte a unui ansamblu cu mai multe construcții. Imediat după aprobarea în CL, proprietarul a scos atunci la vânzare terenul cu nu mai puțin de 1.000 euro/mp.

Într-o altă zonă din Păcurari-Copou, respectiv Colina Însorită, a fost scos zilele trecute la vânzare un teren de circa 4.300 mp la un preț 256 euro/mp. Terenul se află în imediata apropiere a blocului nou-construit Paradis, într-o zonă care a devenit supraaglomerată. În cazul acestui teren a fost obținută și autorizația de construire pentru blocuri cu 4 și 8 etaje.

Aceste blocuri au fost aprobate într-o zonă deja sufocată de construcții – Colina Însorită
Amplasarea terenului: un mod haotic de dezvoltare, fără reglementări.

La nord de acest teren, la circa 600 metri, este la vânzare de ceva timp o suprafață de 4,8 hectare la un cost de 42 euro/mp. Terenul nu are un PUZ aprobat.

În schimb, un teren cu PUZ aprobat și scos la vânzare tot în această perioadă este în zona din spatele Kaufland-Păcurari: 1.500 mp la un preț de 433 euro/mp, respectiv 650.000 euro. PUZ-ul aprobat – există și autorizație de construire – prevede un regim de înălțime cu până la 6 etaje, în condițiile în care pot fi amenajate două demisoluri și o mansardă.

Nu în ultimul rând, un alt teren aflat acum la vânzare și care este pretabil la noi dezvoltări se află în zona Moara de Foc, în imediata vecinătate a noului Lidl aflat în construcție: terenul are o suprafață de 12.000 mp și se vinde la un preț de 300 euro/mp, respectiv 3,6 milioane euro.

Terenurile enumerate mai sus au toate utilitățile necesare.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top