Connect with us

Cei mai mulți dintre investitorii imobiliari sunt interesați de noi proiecte (sondaj)

Studii și analize

Cei mai mulți dintre investitorii imobiliari sunt interesați de noi proiecte (sondaj)

Aproape două treimi (62%) dintre investitorii imobiliari confirmă interesul pentru achiziţii de noi proiecte, atât în Bucureşti, cât şi în oraşele regionale, şi sunt în prezent gata să cumpere în condiţii mai bune, având în vedere noul context economic generat de epidemia de Covid-19, potrivit unui sondaj realizat de Colliers International pe piaţa investiţiilor.

Sondajul a fost realizat în rândul a aproape 50 de companii reprezentând fonduri de investiţii, dezvoltatori, administratori de active şi bănci.

Investitorii continuă să arate cel mai mare interes pentru proiectele industriale şi logistice, optimismul crescând faţă de aprilie, când Colliers a realizat un sondaj similar. Ponderea respondenţilor care afirmă că vor să înţeleagă mai bine situaţia înainte de a face o mişcare a scăzut de la 67% în aprilie la 30% în octombrie. Mai mult, procentul de investitori gata să “cumpere în condiţii mai bune” a crescut de la 23% la 62%. Împreună cu creşterea interesului pe care Colliers îl evaluează în discuţiile constante cu clienţii, există un argument puternic că activitatea pieţei urmează o tendinţă ascendentă.

“Activele industriale şi logistice intră în centrul atenţiei pentru investitori, optimismul crescând din aprilie. Percepţia îmbunătăţită despre proiectele industriale este şi mai vizibilă atunci când se face referire la preţurile de achiziţie, 51% dintre respondenţi aşteptându-se la preţuri de achiziţie mai mari pentru aceste active în anul următor, în creştere de la 16% în aprilie. Percepţia privind hotelurile şi comerţul cu amănuntul în următoarele 12 luni rămâne destul de slabă, in linie cu sondajul anterior. Cu toate acestea, încă vedem unii investitori în căutare de achiziţii oportuniste. Continuarea crizei medicale a menţinut percepţia asupra birourilor într-o zonă de reajustare, ceea ce a încurajat o segmentare mai mare între diferitele tipuri de produse şi preţuri”, a spus Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services la Colliers International.

Potrivit sursei citate, volumele de investiţii pe piaţa imobiliară locală au atins aproape 820 milioane de euro în România în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2019 şi cu 27% mai mult decât în tot anul trecut, reprezentând cele mai bune trei trimestre din ultimul deceniu, din care activele de birouri au reprezentat peste 90%.

Colliers International Group Inc. este unul dintre liderii globali în domeniul consultanţei imobiliare şi al managementului investiţiilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top