Connect with us

Constructorii autohtoni de autostrăzi s-au reunit într-o asociație

Național

Constructorii autohtoni de autostrăzi s-au reunit într-o asociație

Mai multe companii specializate în reabilitarea infrastructurii rutiere și-au unit forțele și au creat Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA). Potrivit unui comunicat al organizației, scopul este ca asociația să devină „o voce unică și puternică a companiilor autohtone în relația cu autoritățile române, forurile europene, mediul financiar – bancar și, cel mai important, cu beneficiarii lucrărilor de infrastructură – cetățenii români”.

Deocamdată, din asociație fac parte companiile SC Viarom Construct SRL,  SC Alpenside SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Eurocerad International SRL, SC Septembrie Consulting SRL,  SC Domarcons SRL, SC Drum Concept SRL, SC Frasinul SRL, SC AMS Power Eurocons SRL, SC Bertoni Construct SRL, SC General Trust Arges SRL, SC Morani Impex SRL, RS Activ SRL. Unele dintre acestea au în derulare proiecte semnificative și în județul Iași.

Un prim apel al asociației este încheierea așa-numitului „pact național pentru autostrăzi” pentru ca România să fie repusă pe harta marilor investiții.

„Situația infrastructurii rutiere din România în ultimii 30 de ani arată că ritmul de construcție pe șantierele de autostrăzi a fost unul extrem de lent în comparație cu cel al dezvoltării economice. Suntem, în continuare, la coada clasamentului Uniunii Europene cu doar 866 de kilometri de autostradă și, de cele mai multe ori, soluțiile propuse pentru proiectele de infrastructură rutieră nu au fost cele mai bune și așteptate de către români”, se arată în comunicatul ARCA.

Cei interesați de noua organizație pot consulta mai multe informații pe site-ul ARCA.

Alte articole din categoria Național

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top