Connect with us

Cvartalul din zona Sadoveanu se extinde cu noi blocuri care vor găzdui peste 330 de apartamente

blocuri sadoveanu iasi

Investiții private

Cvartalul din zona Sadoveanu se extinde cu noi blocuri care vor găzdui peste 330 de apartamente

Investitorii imobiliari continuă să dezvolte zona delimitată de străzile Dealul Zorilor (la nord), aleea Sadoveanu (la est) și Viticultori (la vest și sud) cu noi ansambluri de blocuri, iar cel mai nou proiect presupune construirea de imobile cu 5 etaje în care vor fi amenajate 331 de apartamente. Valoarea investiției se ridică la 32,2 milioane lei, fără TVA.

Beneficiarul proiectului este un apropiat de-ai lui Bogdan Cihodaru (Vasile Pomârleanu), unul dintre cei mai mari proprietari de teren din zonă. „Proiectul prevede construire a 3 corpuri de clădire cu regim de înălțime demisol, parter și 5 etaje”, se arată într-o documentație aferentă investiției, consultate de APIX.ro. Cele trei construcții vor avea 7 tronsoane de bloc.

schita teren blocuri noi sadoveanu iasi
Amplasamentul investiției – în spatele ansamblului Royal Town

Potrivit informațiilor APIX.ro, terenul are o suprafață de aproape 13.000 mp. Blocurile vor avea o amprentă la sol de 4.400 mp și o suprafață desfășurată totală de până la 28.000 mp. Proiectul prevede amenajarea a 364 de locuri de parcare (135 supraterane și 229 la demisol). „Parcarea supraterană se va construi în incinta amplasamentului aferent proiectului de investiție, la distanțe de minimum 5 metri de ferestrele camerelor de locuit”, se precizează în documentația citată.

Zona de construire este în plină de dezvoltare de circa 10 ani și, în continuare, sunt în pregătire numeroase proiecte. Cei mai importanți investitori sunt din Republica Moldova, Iași, Bacău și București. Anterior, marii proprietari de teren au fost oamenii de afaceri Bogdan Cihodaru și Ioan Zapodeanu. Primul a construit două blocuri, apoi a vândut terenuri limitrofe cu planuri urbanistice zonale aprobate. Al doilea nu a fost implicat în proiecte de construire, dar a vândut pe bandă rulantă terenuri „la pachet” cu documentațiile tehnice aprobate la nivel de Consiliu Local.

Câteva exemple de proiecte finalizate, în construire sau în pregătire:

  • Royal Town: un proiect care în final ar urma să aibă circa 2.000 de apartamente (principalul investitor este Ruslan Rotaru din R. Moldova)
  • Copou Garden Residence: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: omul de afaceri local Daniel Niculiță)
  • Răsărit de Soare: un proiect care, în final, va avea circa 1.200 de apartamente (investitor: firma Fiald Imobiliare, Bacău)
  • Inamstro: deocamdată, vor fi câteva sute de apartamente în ansambluri precum „Azimut” sau „Zorilor(investitor: Inamstro, companie din R. Moldova)
  • Greenfield Copou: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: Gheorghe Iaciu, om de afaceri care deține și Moldova Center)
blocuri sadoveanu iasi royal town
Primele blocuri din zonă sunt cele din plan apropiat, o investiție a omului de afaceri Bogdan Cihodaru. În continuare lor începe ansamblul Royal Town. Cele două blocuri „izolate”, din dreapta imaginii, sunt ale Fiald Imobiliare (băcăuanii vor continua construirea de blocuri pe terenul liber din față, au deja autorizații în acest sens). În plan depărtat sunt blocurile lui Niculiță, iar, în stânga, în proximitate, este turnul Azimut

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top