Connect with us

Moara de Foc: Undă verde pentru construirea unui Lidl

Această clădire va fi demolată

Investiții private

Moara de Foc: Undă verde pentru construirea unui Lidl

Comisia de urbanism a avizat favorabil proiectul construirii unui nou supermarket Lidl în zona Moara de Foc. Centrul comercial va fi ridicat pe amplasamentul unde se află acum 9 construcții ale Compan SA, companie care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Lidl pentru o sumă de peste 4 milioane euro. Terenul are 12.000 mp, iar cea mai mare parte a acestuia va fi ocupată de centrul comercial și parcarea aferentă.

Amplasamenul investiției:

Proiectul prevede amenajarea unei girații pe șos. Moara de Foc, în dreptul str. Canta (porțiunea care face legătură cu șos. Păcurari). Comisia a amânat de mai multe ori o decizie în privința proiectului după ce a solicitat clarificări cu referire la modul în care va fi afectat traficul: intersecția este destul de aglomerată.

Odată construit Lidl din Moara de Foc, cel mai probabil actualul magazin Lidl, cel de lângă eMag, aflat la o distanță de câteva sute de metri, va fi desființat. Suprafața de care beneficiază Lidl în noul amplasament este dublă față de cea disponibilă lângă eMag.

Recent, Primăria a autorizat demolarea celor 9 construcții de pe amplasamentul de pe Moara de Foc, inclusiv a clădirii „roșii” care are un regim cu parter și 4 etaje. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje.

 

Planșa urbanistică (clădirea evidențiată cu roșu e Sedcom Libris):

Foarte probabil, Planul Urbanistic Zonal va fi supus aprobării plenului Consiliului Local (CL) în ședința ordinară de la sfârșitul lunii august. Ulterior, în luna septembrie, poate fi emisă autorizația de construire. În același timp, se va încheia și tranzacția dintre Compan SA și Lidl, în condițiile în care, conform antecontractului, până acum a fost achitată doar jumătate din prețul terenului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top