Connect with us

UrbanizeHub: Topul celor mai eficiente orașe din țară – Iașul e pe locul III

Utile

UrbanizeHub: Topul celor mai eficiente orașe din țară – Iașul e pe locul III

Platforma UrbanizeHub a lansat un top a celor mai eficiente orașe din țară. Specialiștii platformei au ținut cont de trei criterii:

  • valoarea absolută a cheltuielilor de capital și valoarea absolută a absorbției de fonduri europene, pe perioada 2007 – 2016
  • cheltuielile de capital pe cap de locuitor și absorbția de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007 – 2016
  • modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani

„Primele două criterii sunt obiective, iar cel de-al treilea e subiectiv și ține de evaluarea experților UrbanizeHub care au fost în majoritatea orașelor din România și au observat modul în care s-au transformat unele orașe”, spun cei de la UrbanizeHub.

Topul realizat de UrbanizeHub: Oradea, Alba Iulia, Iași, Craiova, Sectorul 3 București, Brașov, Sibiu, Timișoara și Cluj (orașe ce împart poziția a VIII-a), Miercurea Ciuc și Târgoviște.

Ce spun specialiștii UrbanizeHub despre Iași:

„Iași a crescut mult în ultimii ani, deși în continuare lipsa unei autostrăzi este revendicată de toate vocile din oraș, politicieni, administrație, oameni de afaceri, sector ONG.  La nivelul cheltuielilor de capital au reușit să investească 282,9 milioane euro, adică €974 pe cap de locuitor, iar la nivel de fonduri europene au reușit să implementeze proiecte în valoare de 156 milioane euro cu o medie de €537 pe cap de locuitor. Iași este top-performer în absorbția de fonduri europene (a absorbit, de exemplu, cu 50 mil. euro mai mult decât Cluj între 2007 și 2016). Dacă te plimbi prin oraș, la fiecare 5 metri dai de o intervenție făcută cu bani europeni. S-a investit alert în modernizarea infrastructurii urbane și primele efecte pozitive au început să se vadă deja. Iașiul este inima Moldovei și este un oraș vibrant, din ce în ce mai atrăgător pentru tineri, cu multe oportunități datorită investitorilor care se relochează acolo”.

Citește mai multe pe UrbanizeHub

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top