Connect with us

Vânzările de apartamente scad în continuare, dar cresc tranzacțiile pe terenuri

Tranzacții

Vânzările de apartamente scad în continuare, dar cresc tranzacțiile pe terenuri

Cifrele statistice ale lunii august 2019 arată că în continuare se manifestă tendința de scădere a vânzărilor de apartamente față de anul trecut. În schimb, continuă creșterea numărul de tranzacții în ceea ce privește terenurile intravilane fără construcții.

De circa un și jumătate, în fiecare lună au fost înregistrate scăderi în vânzarea de apartamente față de perioada similară anterioară. Dar, tranzacțiile cu terenuri au început să crească din primăvara acestui an.

Potrivit datelor Autorității Naționale de Cadastru, în luna august 2019 au fost vândute în județul Iași un număr de 348 de apartamente, cu 9% mai puțin decât în luna august 2018. De remarcat că este cea mai mică scădere din acest an, procentele de scădere pe celelalte luni fiind de peste 20%.

În ceea ce privește terenurile intravilane fără construcții, tranzacțiile au crescut cu 34%, în luna august 2019 fiind înregistrate 1.013 vânzări.

Creșterea vânzărilor la terenuri a determinat ca numărul total de tranzacții înregistrate în august 2019 să fie mai mare cu 9,5% față de perioada similară a anului trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top