Connect with us

Ce înseamnă proiecte rezidențiale premium în 2023?

Articol susținut de IULIUS

Utile

Ce înseamnă proiecte rezidențiale premium în 2023?

Ritmul urban din ce în ce mai intens al Iașului își pune amprenta și asupra pieței imobiliare, astfel că pe harta investițiilor din oraș a apărut o nouă generație de proiecte, care aduc aproape de casă toate facilitățile necesare zilnic. Un astfel de proiect, recent anunțat pe piață și în fază de construcție, este Tatami Seven, localizat în zona Sf. Andrei, lângă Palas Campus. Proiectul s-a poziționat ca având o comunitate restrânsă, integrând doar 45 de apartamente, căreia îi va oferi avantajele unei locuiri confortabile, în centrul orașului, unde liniștea necesară fiecăruia se va îmbina cu nevoia de a fi în mijlocul vieții urbane, cu punctele sale de interes, și de a fi în orice moment conectat la acestea.

Localizarea ultracentrală este doar unul dintre factorii care definesc proiectul premium, însă, mai mult decât atât, modalitatea de construire, calitatea materialelor folosite și siguranța pe care o oferă, dar și dotările și facilitățile menite să creeze confort optim cântăresc într-o mare măsură. Potrivit reprezentanților Tatami Seven, imobilul se realizează punându-se accent pe calitatea materialelor utilizate și pe respectarea celor mai înalte standarde. „Sistemul de fundare de adâncime cu piloți forați asigură rezistența și stabilitatea corpului de clădire”, a spus George Cupșan, Senior Architect IULIUS, care ne-a explicat și că un element aparte al Tatami Seven este faptul că este printre puținele clădiri rezidențiale care se realizează cu planșee tip dală și pereți structurali concentrați pe zona nucleului central. „Prin utilizarea acestei soluții au fost necesare grinzi doar la nivelul fațadei, eliminându-se cele din interiorul apartamentelor, ceea ce permite compartimentarea mult mai facilă a spațiilor. S-a optat pentru acest sistem structural, chiar dacă a presupus utilizarea unei cantități suplimentare de oțel beton decât în cazul unei structuri clasice pe cadre, pentru a optimiza spațiul dedicat apartamentelor, a asigura o funcționalitate la cel mai înalt nivel și a elimina disconfortul estetic. Prin utilizarea unor sisteme de cofraj moderne ne-am asigurat că toate elementele structurale nu sunt doar de calitate superioară, dar au și un aspect estetic deosebit”.  

Înălțimea utilă a camerelor este de 2,92 metri, mult peste stadardele pieței, cu tâmplărie din aluminiu cu înălțimea de 2,60 metri, având avantajul de a asigura mai multă lumină naturală, pentru o perioadă mai îndelungată din zi. Planșeele de delimitare dintre etaje ajung la o grosime finală de 35 cm (structura de rezistență, șapă și finisajul), iar pentru pereții dintre apartamente se folosesc zidării din blocuri ceramice, aspecte care vor contribui și la o bună izolare fonică. De asemenea, finisajele sunt cu materiale premium, cum este marmura special adusă din Spania, parchetul și ușile din lemn importate din Italia, iar echipamentele de top sunt coordonate printr-un sistem smart home, care monitorizează iluminatul, temperatura ambientală, videointerfonul etc. În plus, toate cele 45 de apartamente, cu una, două sau trei camere, beneficiază de balcoane și terase individuale, cu priveliște spre Palatul Culturii și spre colinele Iașului.

„Lucrările începute în noiembrie 2022 au avansat foarte bine. În maximum două săptămâni se va finaliza structura de rezistență pentru toate cele opt niveluri ale clădirii și deja se lucrează intens la realizarea pereților de compartimentare. Ritmul este alert și va continua astfel până la predarea apartamentelor, care estimăm că va fi în primele luni ale anului viitor”, a adăugat George Cupșan.

Clădirea este proiectată astfel încât să asigure performanță energetică ridicată și costuri mai mici pentru rezidenți, spun reprezentanții Iulius, iar abordarea sustenabilă se regăsește și în decizia de a monta panouri solare, pentru consumul spațiilor comune, precum și soluții de iluminat eficient.

Mixul de apartamente cu format unic, standardul de calitate a construirii, facilitățile oferite, accesibilitatea pietonală, dar și experiența de peste 20 de ani a companiei IULIUS în dezvoltarea și operarea de ansambluri mixed-use, fac din Tatami Seven un proiect rezidențial care definește conceptul premium, atât de dorit de majoritatea celor interesați de o viață de calitate într-o zonă cu facilități integrate și focus pe dezvoltarea unei comunități durabile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top