Connect with us

Dezvoltare în ritm alert pe Galata: apar noi blocuri

În plan secund - tarlaua unde se construiesc zeci de blocuri

Investiții private

Dezvoltare în ritm alert pe Galata: apar noi blocuri

Un nou cartier al Iașului va lua ființă pe o tarla din dealul Galata. Pe șos. Iași – Voinești, în apropiere de „granița” cu Miroslava, mai mulți dezvoltatori au obținut autorizație de construire pentru blocuri de locuințe. În zonă, imediat pe dreapta pe sensul de mers spre Miroslava, după str. Alecu Donici, există deja ridicate cel puțin 15 blocuri cu un regim de înălțime care ajunge aproape de cinci etaje. Cu toate că autorizațiile au fost pentru blocuri cu două etaje și mansardă, dezvoltatorii au profitat de diferența de nivel și au transformat, practic, subsolul și demisolul în etaje. În vara anului 2017, alte 12 blocuri au fost aprobate în Consiliul Local.

Zilele trecute, pe site-ul municipalității, a fost publicat un nou plan urbanistic zonal (PUZ) pentru încă trei blocuri (S+P+3), inițiatori fiind două persoane fizice (Mihaela și Vasile Rusu).

Amplasamentul noilor blocuri:

La nord de suprafața evidențiată cu roșu vor fi construite cele 12 blocuri menționate mai sus. Pentru cele trei blocuri care au intrat în faza de avizare la Primărie, dezvoltatorii au la dispoziție o suprafață de 3.420 mp. Inițiatorii proiectului au început demersurile pentru realizarea investiției încă din februarie 2016, atunci când au obținut un certificat de urbanism. Potrivit indicatorilor urbanistici, înălțimea maximă ajunge la 12 metri, în timp ce regimul de înălțime este subsol, parter și trei etaje. Procentul de ocupare a terenului ajunge la 50%, iar coeficientul de utilizare a terenului solicitat de dezvoltatori este unul destul de mare (1,96) peste limita stabilită în zonă. Cu un astfel de CUT, suprafața desfășurată a construcțiilor ajunge la peste 6.000 mp, ceea ce înseamnă în jur de 100 de locuințe, respectiv 30-35 de apartamente pe fiecare bloc. Spre comparație, un tronson de bloc din zona Dacia, cu 10 etaje, numără 40 de apartamente.

Planșa de reglementari urbanistice:

Planul urbanistic zonal poate suferi modificări în comisiile de specialitate ale CL. Dezvoltatorul poate obține autorizația de construire doar după aprobarea PUZ-ului în plenul CL, ceea ce s-ar putea întâmpla în câteva luni, iar lucrările să înceapă chiar din primăvara anului 2018, în funcție de posibilitățile financiare ale dezvoltatorilor.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top