Connect with us

Bloc cu 4 etaje în zona Catedralei Romano-Catolice

Lângă o grădiniță cu două etaje va răsări un bloc cu o înălțime dublă

Investiții private

Bloc cu 4 etaje în zona Catedralei Romano-Catolice

O firmă vrea să construiască un bloc relativ înalt într-o zonă cu regim mic de înălțime. Avatti Industries SRL a propus municipalității construirea unui bloc de locuințe pe str. Alexandru Ipsilanti, lângă Grădinița cu program prelungit nr. 4. Blocul are prevăzute patru etaje, iar în vecinătăți există în special locuințe invidiuale  mici (parter).

Amplasamentul blocului de locuințe:

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), dezvoltatorul are la dispoziție o suprafață mică de teren, respectiv de 558 mp. Cu toate acestea, propune un bloc de locuințe cu patru etaje la un procent de ocupare a terenului de 45% și un coeficient de utilizare a terenului de 2,2. Cu un astfel de CUT, dezvoltatorul ar putea amenaja circa 20 de apartamente.

Avatti Industries SRL are terenul în proprietate încă din anul 2007, dar demersurile pentru aprobarea actualului PUZ au început în toamna anului trecut. Avatti a obținut un certificat de urbanism pe 28 noiembrie 2016, act ce a consfințit necesitatea realizării unui PUZ întrucât terenul dezvoltatorului se află în zona protejată a Iașului.

Planșa de reglementări urbanistice:

Planul urbanistic zonal poate suferi modificări în comisiile de specialitate ale CL. Dezvoltatorul poate obține autorizația de construire doar după aprobarea PUZ-ului în plenul CL, ceea ce s-ar putea întâmpla în câteva luni, iar lucrările să înceapă chiar din primăvara anului 2018, în funcție de posibilitățile financiare ale dezvoltatorilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top