Connect with us

Noi blocuri cu 11 etaje lângă Palas Campus/PUZ-ul este aprobat

Pe acest teren este propusă investiția

Investiții private

Noi blocuri cu 11 etaje lângă Palas Campus/PUZ-ul este aprobat

Un proiect imobiliar mai vechi este resuscitat: firma Eurotech SRL, care deține un teren și construcțiile aferente aproape de șantierul Palas Campus, a obținut, recent, un certificat de urbanism pentru construirea de locuințe colective.

Actul urbanistic a fost eliberat în baza unei hotărâri a Consiliului Local din 2016 prin care a fost aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției. Astfel, proiectul poate trece direct la autorizare, nemaifiind necesară o altă decizie a CL în contextul în care proiectul inițial nu va fi modificat.

Terenul se află pe bld. Ferdinand I

Terenul are o suprafață de circa 1.500 mp, iar construcțiile existente vor fi demolate. Precizare: nu este vorba despre clădirea în care funcționează Eurotech și Bosch întrucât terenul pe care este propusă investiția se află lângă acest imobil, iar PUZ-ul nu cuprinde și amplasamentul clădirii menționate.

Construire locuințe colective și spații comerciale, parcări subterane conform PUZ aprobat prin HCL 151/2016 prin demolare imobile existente pe teren proprietate”, este obiectul certificatului de urbanism 2446/2020.

În decizia CL din 2016 sunt prevăzuți următorii indicatori urbanistici:

  • noile construcții pot ocupa aproape 50% din suprafața terenului
  • vor fi două imobile: unul cu subsol, parter, 10 etaje și un al-11-lea etaj parțial (înălțime maximă: 38,5 metri), iar celelalt cu subsol, parter și 3 etaje
  • vor fi amenajate 63 de locuri de parcare

„În vederea eliberării autorizației de construire, se va întocmi un studiu geotehnic”, se mai precizează în HCL 151/2016.

Planșa urbanistică aprobată în 2016 de către plenul CL

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top