Connect with us

Primăria a autorizat lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Tineretului

Repere istorice

Primăria a autorizat lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Tineretului

Municipalitatea a dat undă verde proiectului de reabilitare a fostului cinematograf Tineretului, conform unei autorizații de construire emise zilele trecute, urmând să fie lansată și o licitație de lucrări în acest sens.

La finalul anului trecut, primarul Mihai Chirica declara că vor fi asigurate fonduri pentru restaurare de la bugetul local și cel de stat prin intermediul Ministerului Culturii. În acest sens, era avansată o sumă de 5 milioane euro.

„Lucrările propuse presupun consolidarea, restaurarea și revitalizarea spațiului interior și exterior, reabilitarea expresiei arhitecturale a imobilului într-o ipostază cât mai apropiată de imaginea originală, din primul deceniu al secolului XX”, se arată în autorizația 22/2024 emisă de Primărie. Potrivit actului urbanistic, vor fi dezafectate trei anexe „și desfacerea pereților interiori, a scărilor, a acoperișului și a planșeelor interioare”.

„Funțional, imobilul a fost regândit pentru a servi în continuare funcțiunii de cinematograf, însă clădirea va permite și organizarea unui spațiu multifuncțipnal”, se mai precizează în autorizație. Regimul de înălțime al clădirii este propus cu parter, supantă, un etaj și al doilea etaj retras. Aria desfășurată a imobilului va trece de 1.000 mp.

În ceea ce privește celelalte cinematografe preluate de Primărie, la cinema Dacia vor începe lucrările în acest an, la Victoria sunt realizate diverse lucrări de amenajare a fațadelor, în timp ce pentru fostul cinema Republica (actualul Trianon) încă nu a fost identificată o sursă precisă de finanțare pentru reabilitarea clădirii.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top