Connect with us

LAPIS Residence: lucrări în ritm alert, s-a dat startul la o nouă rundă de vânzări

Articol susținut de LAPIS Residence

Investiții private

LAPIS Residence: lucrări în ritm alert, s-a dat startul la o nouă rundă de vânzări

Lucrările la cel mai nou și de anvergură complex rezidențial din Galata continuă într-un ritm alert: lansat la finalului anului trecut, șantierul a fost extins la al doilea bloc. LAPIS Residence este un proiect care propune un nou concept de locuire în capitala Moldovei.

50% dintre apartamentele primului bloc au fost deja vândute”, spun reprezentanții GDG – Green Development Group, grup de investitori care a descins la Iași după proiecte implementate cu succes în SUA și Europa. Experiența internațională aduce și un know-how pe măsură: dezvoltatorul își propune să pună una dintre cărămizile construcției Iașului pe tendințele „orașelor viitorului”, iar principiul de bază este de a pune locuitorii cartierului pe primul loc.

Un astfel de deziderat nu poate fi obținut doar prin asigurarea confortului în locuințe prin dotări și finisaje premium. La fel de importante sunt facilitățile din interiorul și exteriorul complexului, care să răspundă nevoilor directe ale locuitorilor fără a fi necesare deplasări pe distanțe lungi.

LAPIS Residence este un complex rezidențial care face față unei astfel de provocări, spun investitorii. Situat într-o nouă zonă de dezvoltare a Iașului (Aleea Iftimie Bârleanu, Galata), complexul este amplasat strategic: obiectivele existente și viitoare din proximitate vor asigura locuitorilor un grad sporit de confort.

  • Odată cu începerea lucrărilor la cel de-al doilea bloc, s-a dat startul și la o nouă rundă de vânzări [link]
Complexul LAPIS Residence [randare]

De exemplu, la doar 800 metri distanță de complex va fi construit un supermarket Kaufland, iar la 1,8 km se află Family Market Miroslava și un magazin Lidl – centre comerciale cu o varietate de produse și servicii. Acesta este și unul dintre principiile conceptului de „oraș productiv”, principiu care este din ce în ce mai des aplicat în construirea de asambluri rezidențiale în străinătate: locuitorii parcurg distanțe scurte pentru a-și face cumpărăturile sau pentru a-și petrece timpul liber. Evitarea deplasărilor lungi poate contribui la creșterea calității vieții.

Accesul la educație este un alt principiu fundamental: existența de unități de învățământ în apropierea unui complex rezidențial reduce din presiunea asupra părinților și copiilor, deopotrivă. Astăzi, asistăm cu toții la „valul” zilnic de mașini care migrează în fiecare dimineață din periurbanul Iașului spre școli din interiorul municipiului: timpi mari pierduți în trafic, poluare și stres.

Din acest punct de vedere, LAPIS Residence are mai multe avantaje: lângă complex va fi construită o școală privată, lucrările fiind pe punctul de a fi lansate. Facilități educaționale vor exista inclusiv pe ciclul de învățământ superior: Universitatea de Științele Vieții (USV) va construi un campus, iar o instituție privată va înființa o Facultate de Medicină. Sunt proiecte în cazul cărora există finanțare și au fost încheiate parteneriate, iar implementarea lor este o chestiune de timp.

Spațiile verzi sunt, în egală măsură, importante pentru îmbunătățirea calității vieții. Complexul LAPIS Residence este amplasat între zone de fond forestier (Pădurea Galata și pădurile din Miroslava), iar în interiorul și în jurul ansamblului vor fi amenajate spații verzi după principiul unei păduri urbane.

Toate aceste facilități, dar și altele, sunt de natură să aducă un plus de confort locuitorilor complexului rezidențial, cu intenția declarată a investitorilor de a contribui la crearea unei comunități puternice.

Complexul LAPIS Residence [randare]
  • Detalii despre viitorul complex și finisajele oferite de către dezvoltatori pot fi consultate pe site-ul oficial. Ansamblul se află în zona Galata, pe Aleea Iftimie Bârleanu 36F. Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 0757 70 70 80 sau la adresa de mail vanzari@lapis-residence.ro

Investitorii spun că LAPIS Residence nu va fi singurul proiect pe care îl vor derula la Iași. În decizia acestora de a investi în capitala Moldovei a cântărit faptul că Iașul este un centru universitar puternic, are cea mai mare natalitate și creștere demografică din țară și, nu în ultimul rând, a fost denumit de Banca Mondială un „oraș-magnet” (atragerea de tineri din alte județe).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top