Connect with us

Noi blocuri înalte în centrul Iașului, la doi pași de Palas

Investiții private

Noi blocuri înalte în centrul Iașului, la doi pași de Palas

Firma M.Chim, condusă de omul de afaceri Cristin Zămosteanu a înaintat Primăriei Iași un nou plan urbanistic zonal pentru completarea ansamblului care cuprinde 6 tronsoane de blocuri înalte. Un al șaptelea tronson a intrat în faza de avizare, iar firma are în curs de elaborare încă un corp de clădire, precum și amenajarea unei parcări subterane.

În vecinătate, societatea a ridicat deja blocuri cu 8 și 12 etaje. „Propunerea făcută se înscrie în dezvoltarea urbanistică a întregii zone având în vedere că documentația are ca scop reglementarea urbanistică a terenului studiat în vederea amplasării unui corp de clădire care să completeze ansamblul realizat deja, format din locuințe colective mari” – fragment din proiectul de PUZ.

Potrivit documentației urbanistice, noul imobil, cel pentru care deja este PUZ-ul făcut, va avea un număr estimat de 120 apartamente. Investitorul are la dispoziție o suprafață de peste 2.200 mp, parte din aceasta urmând a fi utilizată pentru lărgirea unei căi de acces. Blocul va avea 10 etaje,iar la parter va găzui spații comerciale.

În directa vecinătate, pe o suprafață similară, M.Chim va reveni cu nou PUZ pentru un alt bloc înalt.

Ambele terenuri se află între str. Prof. Dr. D. Mangeron (fosta Melodiei) și o cale de acces care face legătura cu str. Zimbrului și, respectiv, str. George Emil Palade. În zonă au fost construite blocuri cu 11 și 12 etaje, iar în execuție se află imobile cu până la 8 etaje (la str. George Emil Palade).

Imagine de anul trecut, la scurt timp după începerea lucrărilor la imobilul dinspre str. Palade, în prezent blocul este construit. Noile blocuri vor fi ridicate pe terenul liber dintre construcțiile existente

„Terenul face parte dintr-o zonă mai amplă dezvoltată de beneficiar în etape diferite, fiind reglementată succesiv prin documentații de urbanism. Zona a suferit o evoluție rapidă, în ultimii 10 ani, reprezentând un interes pentru dezvoltarea funcțiunilor de tip rezidențial cu regim mare de înălțime, dar și a serviciilor aferente”, se arată în PUZ.

Randare a viitorului bloc

Un alt proiect în pregătire al M.Chim pentru această zonă vizează realizarea unei parcări (două niveluri în subsol și parter) pe amplasamentul unei actuale plăci betonate care are acces direct la str. Adunați.

„Accesul pietonal și auto la amplasament se realizează din str. Zimbrului care are un carosabil cu lățime variabilă, minim 6 m, îmbrăcăminte din asfalt, cu trotuar pietonal pe ambele laturi. Din zona amplasamentului, prin drumuri de acces, se face legătura zonei Podu Roș cu Tudor Vladimirescu, dar și cu străzile Smârdan, Sf. Lazăr și bld. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron”, este fragmentul din PUZ care detaliază reglementarea circulației.

Planșa urbanistică

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu este unul dintre cei mai cunoscuți investitori imobiliari. Firma deținută de acesta a dat în folosință numeroase apartamente în Păcurari, Centru, Nicolina sau Tătărași și are în diverse etape de implementare proiecte în Dacia (blocuri cu 16 etaje), Rosetti, Centru și Ciurchi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top