Connect with us

O comună ieșeană a lansat o licitație cu o valoare a contractului cât bugetul local pe 3 ani

Unul dintre satele incluse în proiect: Schitu Stavnic

Proiecte publice

O comună ieșeană a lansat o licitație cu o valoare a contractului cât bugetul local pe 3 ani

Comuna Voinești a lansat o licitație cu o valoare de 36 milioane lei, cu TVA, sumă similară cu bugetul local pe trei ani: anul trecut, primăria a cheltuit circa 13 milioane lei. Finanțarea proiectului ce vizează extinderea sistemului de apă potabilă ar urma să fie asigurată de către Compania Națională de Investiții (CNI).

Suma prevăzută de CNI este una dintre cele mai mari alocări ale acestei instituții pentru o comună ieșeană. De remarcat că, în paralel, ApaVital derulează proiectul de extindere a sistemului de apă și canalizare în mare parte din județ.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările din Voinești extinderea atât a sistemului centralizat de alimentare cu apă în satele Schitu Stavnic, Slobozia și Vocotești, cât și a sistemului de canalizare în cele trei sate enumerate la care se adaugă și satul Lungani.

Lucrările se vor desfășura pe parcursul a 36 de luni și constau în:

  • extinderea rețelei de distribuție cu apă potabilă cu o lungime de 22.144 metri
  • înființarea unei gospodării de apă potabilă, în cadrul căreia se va amplasa un rezervor suprateran metalic prefabricat cu un volum de 600 mc
  • înființarea unei stații de pompare apă brută pentru asigurarea debitului de umplere a rezervorului
  • realizarea unei rețele de aducțiune pentru alimentarea cu apă a gospodăriei, cu o lungime de 2.474 metri
  • înființarea unei stații de pompare apă potabilă de tip hidrofor pentru asigurarea presiunii de serviciu utilizatorilor amplasați în poziția cea mai avantajoasă
  • extinderea rețelei de canalizare menajare cu o lungime de 19.744 metri, din țeavă
  • stații de pompare ape menajere (14 bucăți)
  • rețea de canalizare (refulare) cu o lungime de 9.454 metri, din țeavă

„Procedura de atribuire a contractului este inițiată sub incidența clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea locală invocă o adresă a CNI prin care instituția centrală arată că va aloca fondurile necesare realizării investiției.

Amintim că, în paralel, operatorul ApaVital are licitații în derulare pentru extinderea sistemul de apă și canalizare în județ, procedurile lansate până acum fiind următoarele:

Credit foto: schitustavnic.wordpress.com

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top