Connect with us

Șansă de finanțare pentru Iași? 800 mil. euro pentru investiții care facilitează mobilitatea militară și civilă

Național

Șansă de finanțare pentru Iași? 800 mil. euro pentru investiții care facilitează mobilitatea militară și civilă

Comisia Europeană a lansat recent o cerere de propuneri în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility), care pune la dispoziție 790 de milioane de euro pentru proiecte care răspund nevoilor civile și militare, scrie Euractiv.ro.

Prin intermediul acestei cereri, UE accelerează investițiile în mobilitatea militară și sprijină proiectele de infrastructură care facilitează transportul trupelor și echipamentelor pe principalele sale axe de transport.

“Punem la dispoziție 790 de milioane de euro pentru proiecte care vor promova utilizarea mixtă a sistemului nostru de transport. Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei a confirmat că trebuie să continuăm să îmbunătățim capacitatea infrastructurilor de transport, cum ar fi drumurile, podurile și căile ferate, pentru a permite forțelor armate și echipamentelor lor să se deplaseze cu ușurință în UE“, a declarat comisara pentru transport, Adina Vălean.

Această cerere de oferte răspunde, de asemenea, măsurilor propuse de Planul de acțiune privind mobilitatea militară 2.0. Acest plan urmărește să faciliteze mișcările forțelor armate în Europa pentru a răspunde rapid și mai bine crizelor care apar la frontierele externe ale UE și dincolo de acestea.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Național

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top