Connect with us

Strategia de dezvoltare a județului a intrat în faza de consultare publică: 1.500 de proiecte

Studii și analize

Strategia de dezvoltare a județului a intrat în faza de consultare publică: 1.500 de proiecte

Consiliul Județean (CJ) Iași a publicat strategia de dezvoltare a județului în următorii ani, pentru perioada de desfășurare a noilor programe de finanțare europeană, respectiv 2021 – 2027, cu termen de finalizare a proiectelor în 2030.

Strategia cuprinde aproape 800 de pagini, iar întocmirea documentului a fost finanțată tot cu bani europeni. Peste 300 de pagini din document constau într-o listă cu aproape 1.500 de proiecte identificate la nivelul întregului județ, inițiative defalcate pe fiecare comunitate în parte.

Pentru fiecare proiect în parte este identificată o sursă de finanțare (program european), dar nu există și o estimare de costuri – în multe cazuri fiind vorba despre nevoi identificate la nivelul unei comunități pentru care trebuie întocmite proiecte.

„Strategia de Dezvoltare a județului Iași pentru perioada 2021-2027 reprezintă principalul instrument participativ de planificare strategică, urmărind trasarea obiectivelor de dezvoltare a comunității locale în perioada 2021-2027, pornind de la nevoile, vulnerabilitățile și resursele existente la nivel județean”, se arată în document.

APX.ro vă pune la dispoziția strategia de dezvoltare a județului (vom reveni cu o analiză amplă asupra proiectelor identificate în cadrul documentului):

Articole din categoria Studii și analize

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top