Connect with us

O nouă propunere urbanistică pentru ansamblul de 8 blocuri din Bucium

Vecinii amplasamentului vor un regim mic de înălțime

Investiții private

O nouă propunere urbanistică pentru ansamblul de 8 blocuri din Bucium

Inițiatorii proiectului urbanistic din zona fostei Case de Oaspeți a lui Nicolae Ceaușescu, din Bucium, au făcut o nouă propunere de amenajare a cartierului de blocuri. Demersul șefilor restauranului chinezesc din Palas vine în contextul protestelor vecinilor (citește detalii).

Amplasamentul investiției:

Din informațiile Apix, amplasamentul, ce are o suprafață de 10.000 mp, a fost împărțit în patru unități teritoriale, fiecare cu alți indicatori urbanistici. Inițial, investitorii au propus blocuri cu trei etaje la o înălțime maximă de 17 metri. Demn de precizat este că, de regulă, Comisia de urbanism aprobă 3 metri/etaj.

Cum arată nouă propunere:

  • zona 1 (la șos. Bucium): blocuri cu demisol, parter și cinci etaje (ultimul etaj – tehnic) la o înălțime maximă de 18,5 metri (POT – 40%, CUT = 2)
  • zona 2: blocuri cu demisol, parter și patru etaje (ultimul etaj – tehnic) la o înălțime maximă de 15,5 metri (POT – 40%, CUT = 2)
  • zona 3: imobile de locuințe cu demisol, parter, un etaj și o mansardă la o înălțime maximă de 10 metri (POT – 40%, CUT = 1,5)
  • zona 4: imobile cu parter la o înălțime maximă de 3,5 metri (POT – 40%, CUT = 1)

*POT – procent de ocupare a terenului, CUT – coeficient de ocupare a terenului (raportul dintre suprafața desfășurată și parcelă).

Cum arăta inițial planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, noua propunere urbanistică nu a fost discutată în Comisia de urbanism, dar, din informațiile Apix, proiectul va fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe.

Investitorii – Li Licai și Cătălin Croitoru (un apropiat al omului de afaceri Iulian Dascălu) – au estimat valoarea proiectului la circa 6,5 milioane euro. Terenul se află într-o zonă exclusivistă a Iașului, vizavi de Plopii fără Soț, cu deschidere la șos. Bucium. Proprietatea din Bucium este deținută de firma  Zhouning Shengde Stone SRL.

Texte din arhiva categoriei Investiții private

Mobilitate urbană:

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

reclamă TSM

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top