Connect with us

Șos. Iași – Voinești: un nou ansamblu de blocuri cu 300 de apartamente

Investiții private

Șos. Iași – Voinești: un nou ansamblu de blocuri cu 300 de apartamente

Un nou asamblu de blocuri este propus în zona șos. Iași – Voinești de către firma Gral Construct, societate care a construit deja mai multe blocuri în proximitate. Noul complex a primit undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași.

Potrivit documentației depuse de companie, ansamblul va avea blocuri cu regimuri diferite de înălțime: demisol, parter, 4 etaje și un etaj retras (trei tronsoane), demisol, parter și 3 etaje (patru tronsoane) și, respectiv, subsol, parter și un etaj (un tronson). În total, ansamblul va avea peste 300 de apartamente și tot atâtea locuri de parcare.

Terenul se afllă în proximitatea altor blocuri consruite de același beneficiar

Construire ansamblu mixt rezidențial, comerț, servicii și funcțiuni complementare”, este obiectul proiectului care a fost avizat favorabil de către APM Iași.

Beneficiarul proiectului va putea obține autorizația de construire chiar în acest an, în condițiile în care Consiliul Local (CL) a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) în octombrie 2022. Gral Construct are la dispoziție un teren cu o suprafață de 16.500 mp. „Ansamblul propus însumează un număr de 300 de apartamente cu una, două, trei și patru camere”, se arată în proiectul de PUZ.

Dintre cele 8 clădiri, 7 sunt blocuri de locuințe, iar un imobil este destinat amenajării de spații comerciale: 1.100 mp utili la parter și circa 1.000 mp la etaj pentru birouri. Accesul la ansamblu este propus din șos. Iași – Voinești.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top