Connect with us

Un nou ansamblu de vile în una dintre viitoarele zone de „boom” imobiliar ale Iașului

Zona Hurmuzaki

Investiții private

Un nou ansamblu de vile în una dintre viitoarele zone de „boom” imobiliar ale Iașului

Un nou proiect imobiliar a fost inițiat într-o zonă pe care APIX.ro a prezentat-o anterior ca viitorul „boom” imobiliar al Iașului, cel puțin în ceea ce privește zona Păcurari – Copou. Este vorba despre un ansamblu de vile care va fi construit pe str. Hurmuzaki, în apropiere de Grădina Botanică/

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), consultat de APIX.ro, 14 vile vor fi amenajate pe un teren cu o suprafață de peste 9.300 mp. Regimul de înălțime este propus cu demisol, parter, un etaj și mansardă, la o înălțime maximă de 7 metri. Inițiatorii susțin că pe 40% din totalul suprafeței vor fi amenajate spații verzi.

Amplasamentul investiției este în apropiere de Grădina Botanică

Zona de dezvoltare se află la intersecția Păcurari – Rediu – Copou: perimetrul care se întinde dinspre Păcurari spre Viticultori, fiind flancat de Rediu (la vest) și Grădina Botanică (la est). Important: o bună parte a zonei este în intravilan extins iar actualul Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului nu reglementează în vreun fel dezvoltarea zonei. În lipsa unui PUG actualizat, zona are toate ingredientele pentru a se dezvolta haotic în funcție de interesele de moment ale unui dezvoltator sau altul, iar acest lucru deja se întâmplă.

  • Citește și „Boom-ul” imobiliar atrage oameni de afaceri din Constanța și Suceava

În prezent, infrastructura este una deficitară cu drumuri înguste de beton și străzi de pământ. Principalele străzi sunt Viticultori (la capătul din nord), Eudoxiu Hurmuzaki (prin centrul zonei studiate, de la Viticultori până în Grădina Botanică, în zona intrării din Păcurari), Ion Nistor (o stradă care continuă – de la intersecția cu Iancu Flondor – cu drum privat spre Rediu), Dealul Zorilor (limita vestică) și Iancu Flondor (legătura cu zona Cimitirului Evreiesc și, mai departe, spre Munca Invalizilor).

La str. Hurmuzaki sunt necesare intervenții pentru modernizare. În zona din stânga imaginii sunt propuse noile vile

Proiectul de PUZ publicat de Primărie este în etapa de consultare publică, iar după finalizarea acestui proces proiectul va fi supus aprobării plenului Consiliului Local și, ulterior, va putea fi solicitată eliberarea autorizației de construire.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top